Broker3120 24.09.2019 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Witam, potrzebuję porady jak najefektywniej rozmieścić kamery Ip na elewacji. W załączniku wrzucam PZT, czerwone kropki to miejsca gdzie wyprowadziłem skrętki idące do switcha POE, dodatkową mam wew. w garażu. Jak na obrazku od strony północnej brak otworów okiennych, mniej zależy mi na obserwacji budynku gospodarczego, budynek mieszkalny raczej ma być priorytetem. Przed bramą garażową i drzwiami wejściowymi od frontu lampy zapalane czujnikiem ruchu. Standardowo w domu alarm i wszędzie rolety okienne. Wstępnie nastawiam się na 5 kamer firmy Unify UVC-G3-AF-5 plus wew UVC-G3-Dome wraz z centralką UVC-NVR-2TB. Czy sprzęt wart jest ceny, czy ktoś korzystał? Jak najlepiej ulokować kamery. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.09.2019 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Ściana może być ślepa, lecz monitoring nie może być ślepy z tego powodu. Chcesz aby przystawili ci drabinę lub zarzucili kotwicę na gzyms? Martwe pola to zaproszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broker3120 25.09.2019 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jasna sprawa, czy przy takich niewielkich załamaniach lini ścian po jednej kamerze na stronę plus 5 dodatkowo obserwująca podcień (taras) z budynku gospodarczego będzie wystarczająca? Próbuję rozstrzygnąć temat na etapie planowania, po instalacji jak zobaczę obraz na monitorze zawsze będzie można coś dołożyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 21.11.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Najlepiej jeśli kamery są tak ustawione, że jedna "kryje" drugą.Dlatego jedna kamera na ścianę to moze być mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.11.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Pomijam taki drobiazg, że w niemonitorowanej ścianie lekkiej konstrukcji można po prostu wyciąć otwór. Tak powiedział murarz zapytany: jak pokonać kratę w oknie? Odpowiedź brzmiała: Piłą! Do betonu, do bloczków...w ścianę. Przykład że człowiek nie myslał stereotypami. Wiem że hałas, że czas... Zależy po co się idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts