Mr.Morfeusz 25.09.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Witam Chciał bym prosic o pomoc w remoncie Kupiłem niedawno mieszkanie i jest to dom wielorodzinny ja mam mieszkanie na parterze niestety podział pokoi jest strasznie że tak powiem cięzki i chciał bym to jakos zmienic mam tam jakiś pomysł ale moze ktos bedzie miał lepszy zaznaczone na czerwono jest do zabudowy czyli same drzwi plus łaznieka ściana do zburzenia na żółto drzi do wstawniena 1.2- pokój ( w przyszłości może byc dla dziecka 1.3- sypialnia 1.4- kuchnia 1.5- salon 1.6/1.7 ubikacja 1.8 pokój ( moze byc dla dziecka ) 1.9 przedpokój 1.10- rupieciarnia jest tam na razie są tam solary itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2019 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 trudno mi sobie wyobrazić ten układ. Gdzie w ogóle jest wejście do tego mieszkania?Nanieś piony wod-kan, kanały wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 25.09.2019 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 trudno mi sobie wyobrazić ten układ. Gdzie w ogóle jest wejście do tego mieszkania? Nanieś piony wod-kan, kanały wentylacyjne. Niestety posiadam tylko taki plan na razie jestem na etapie umowy kredytu itp Wejścia zaznaczę i wrzucę jak będę w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 26.09.2019 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Drzwi zaznaczyłem strzałkami jak widać beznadziejne jest to że przechodzi się przez wszystkie pokoje i jest dużo wyjść jedno jest totalnie bez sensu Co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 (edytowane) ponieważ nie znam lokalizacji pionów wod-kan nie wiem czy da sie tak zrobić: zamiast wejść powstawiać okna balkonowe. Edytowane 26 Września 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 26.09.2019 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 ponieważ nie znam lokalizacji pionów wod-kan nie wiem czy da sie tak zrobić: zamiast wejść powstawiać okna balkonowe. Kurcze fajnie wyszło nie powiem ale chyba nie da się tak zrobić bo już pomieszczenie 1.11 to garaż do którego nie mam dostępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2019 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 możliwości jest dużo więcej, ale rozmieszczenie pionów to podstawa do jakiekolwiek planowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 26.09.2019 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 Rozmieszczenie pionów to chodzi i wodę i kanalizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2019 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 tak. Zeby było wiadomo jak mozna przestawiac ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 26.09.2019 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 niestety nie mam lepszych planów Naniosłem tyle co wiem na tą chwile wykreśliłem ten garaż co nie da się z nim nic zrobić i narysowałem jak idą rurki od wody mniej więcej niestety Szukam w miare prostego planu bo na początek skupie sie na remoncie łazienki a później kuchnia i reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2019 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 (edytowane) pomieszczenie 1,10 nie ma żadnego okna? 1.8 pokój dziecka Edytowane 27 Września 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 27.09.2019 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Niestety tam gdzie sypialnia chce zrobić główne wejście do domuTo drugie wejście jest w radzie czego bo jest tam wspólny korytarz z którego średnio che korzystaćOgólnie nie chce jakoś strasznie kabinowac i burzyć większości ścian bo raczej nie będę mógł niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2019 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 to niestety będziesz miał beznadziejny układ na własne życzenie, skoro nie chcesz inwestować.Bo pomieszczenie 1.9 jest za duże na hol i wiatrołap a sąsiednie duże pomieszczenie 1.10 nie ma żadnego okna, więc nie nada się na nic sensownego. Napisałeś, że chcesz zmienić, ale teraz wynika, że nie. To się już nie wtrącam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 27.09.2019 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Nie no cche inwestować wiadomo też że nie zrobię wszystkiego w tydzień niestetyA nie mogę ingerować strasznie w ściany bo drugie piętro nie ma wylewki tylko belki jak zacznę burzyć to drugie piętro wpadnie do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 27.09.2019 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Ubikacji też strasznie nie pozmieniam bo odpływ jest tylko tam tak naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Po co wrzucasz rzut z prośbą o propozycje, a nawet nie postarasz się o dobre przygotowanie podkładu? Prosiłam kilka razy o podanie miejsca pionu wod-kan. Drzwi też pozaznaczałeś tak, jakby były do wyboru, a okazało się, że chcesz tylko w konkretnym miejscu.Czuję po prostu, że zmarnowałam czas, usiłując ci pomóc. Bo nie da się zmienić funkcjonalności bez zmieniania ścian. Ściany działowe nie przenoszą żadnych obciążeń stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.Morfeusz 27.09.2019 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Może faktycznie nie przyłożyłem się do pełnego opisu za co przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts