Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w rozmieszczeniu pomieszczeń

Mr.Morfeusz

Recommended Posts

Witam

Chciał bym prosic o pomoc w remoncie

Kupiłem niedawno mieszkanie i jest to dom wielorodzinny ja mam mieszkanie na parterze

niestety podział pokoi jest strasznie że tak powiem cięzki i chciał bym to jakos zmienic mam tam jakiś

pomysł ale moze ktos bedzie miał lepszy

zaznaczone na czerwono jest do zabudowy czyli same drzwi plus łaznieka ściana do zburzenia

na żółto drzi do wstawniena

1.2- pokój ( w przyszłości może byc dla dziecka

1.3- sypialnia

1.4- kuchnia

1.5- salon

1.6/1.7 ubikacja

1.8 pokój ( moze byc dla dziecka )

1.9 przedpokój

1.10- rupieciarnia jest tam na razie są tam solary itp.

poprawka.jpg

niestety nie mam lepszych planów

Naniosłem tyle co wiem na tą chwile wykreśliłem ten garaż co nie da się z nim nic zrobić i narysowałem jak idą rurki od wody mniej więcej niestety

Szukam w miare prostego planu bo na początek skupie sie na remoncie łazienki a później

woda.jpg kuchnia i reszta

to niestety będziesz miał beznadziejny układ na własne życzenie, skoro nie chcesz inwestować.

Bo pomieszczenie 1.9 jest za duże na hol i wiatrołap a sąsiednie duże pomieszczenie 1.10 nie ma żadnego okna, więc nie nada się na nic sensownego.

Napisałeś, że chcesz zmienić, ale teraz wynika, że nie. To się już nie wtrącam.

Po co wrzucasz rzut z prośbą o propozycje, a nawet nie postarasz się o dobre przygotowanie podkładu? Prosiłam kilka razy o podanie miejsca pionu wod-kan. Drzwi też pozaznaczałeś tak, jakby były do wyboru, a okazało się, że chcesz tylko w konkretnym miejscu.

Czuję po prostu, że zmarnowałam czas, usiłując ci pomóc. Bo nie da się zmienić funkcjonalności bez zmieniania ścian. Ściany działowe nie przenoszą żadnych obciążeń stropu.