Jeremies 06.11.2019 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Jeszcze jedno pytanie - czy takie pęknięcie ma znaczenie konstrukcyjne (lub przyszłościowo izolacyjne)? Z tego co mi powiedział majster - do pęknięcia doszło w momencie wibrowania betonu. [ATTACH=CONFIG]436538[/ATTACH] Czy ktoś może się wypowiedzieć bo u mnie też takie pęknięcie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.11.2019 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Czy ktoś może się wypowiedzieć bo u mnie też takie pęknięcie wyszło. Nic się nie dzieje. Odpadła jedna z warstw uszkodzonego bloczka. Dla spokoju możesz to miejsce zakleić zaprawą murarską lub przykleić element który odpadł. Pozwoli to tylko zachować równą powierzchnię podczas wykonania izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 06.11.2019 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Widzę, że nie jestem odosobniony w pęknięciach na powstających ścianach Właściciel firmy budowlanej zapewniał mnie że to nic strasznego, zwykła sytuacja podczas betonowania. To samo kierownik - oglądał postępy na budowie i nie wspominał nic o jakiś problematycznych miejscach (mam nadzieję, że tego nie przeoczył choć ciężko tego nie widzieć). Wolę być czujny na jakieś ewentualne (przyszłe) problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 10.11.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Ogólnie widzę trochę niechlujną robotę ...pilnuj się i wymagaj !!! bo nie wiem ile dajesz ekipie za dom ale jak średnia cena to mogli by się postarać lepiej . Koło mnie buduje inna ekipa to aż miło popatrzeć .Wszystko równiutkie aż szkoda ocieplać potem i maskować taku kunszt .Nawet słupki są równiutko wylane i dobrze zagęszczone. To świadczy o ekipie. Pilnuj odchyłek które powinny być max 1cm na całej ścianie czy stropach . U mnie np jest dół na 2 cm bo już się kończył beton z betoniarki. Najlepsze jest to że dużo jeszcze wywalili debile na grunt z pompy . A poza tym powinna być zawsze w pogotowiu betoniarka i cement żeby szybko dorobić na miejscu betonu np. te 2 taczki jak braknie gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 13.11.2019 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Ogólnie widzę trochę niechlujną robotę ...pilnuj się i wymagaj !!!. Czy piszesz o pierwszym poście (dziury i popękane bloczki w ścianie) czy o pękniętym bloczku w wieńcu? Bo jeśli chodzi o ściany to są załatane pianką poliuretanową a te w najgorszym stanie zostały wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nankatsu 02.12.2019 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Eee skoro to Dryfix to czym oni to klajstrowali? Pustaki w tym systemie łączy się na tzw. suchą zaprawę, czyli nic tam nie powinno wyciekać - a już tym bardziej coś "zaprawopodobnego" To na pewno Dryfix czy może Profi? Druga sprawa to pęknięcia lica pustaków - moim zdaniem słabo to wygląda i ja bym to raczej reklamował u dostawcy w składzie budowlanym. Też uważam, że ekipa lekko niechlujna skoro lekką ręką wmurowała takie pustaki w ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 11.12.2019 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Taki oto widok po przyjeździe na budowę. Dodam, że ściana była już raz poprawiana (kilka pustaków zostało rozebranych i układano ją na nowo). Normalnie, "ryce opadajo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 05.01.2020 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Nie wiem ile płacisz za to ale jak uczciwe rynkowe pieniądze to to jest do obniżki ceny .Jeszcze pytanie czy te ściany trzymają pion i nie ruszają się pustaki bo to wtedy już dyskwalifikuje robotę. Osobiście to bym podziękował za takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts