Bertha 29.09.2019 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Może ptaszek wpadł do/za kaloryfer (żeliwiak/blaszak/panel)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 29.09.2019 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2019 W okolicach grzejnika nie wala się żadne truchło, grzejnik też nie śmierdzi. Cuchnie ściana przy oknie. Dziś zrobiłam kolejny eksperyment - nastawiłam grzejnik i zamknęłam drzwi, śmierdzi wprawdzie mniej, ale pokój wciąż mam skąpany w słodkawym zapachu gnijącego mięcha. Chociaż smród jest mniejszy niż w dniu rozpoczęcia sezonu grzewczego, to wciąż jest obecny. Mam zamiar poczekać jeszcze 2-3 dni i obserwować czy ten odór utrzyma się na stałym poziomie, czy może jeszcze się zmniejszy. Ale na to, że sam z siebie zniknie całkowicie, raczej nie liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 29.09.2019 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Czy to jest w ogóle normalne, żeby po ponad 3 miesiącach od założenia okien ściana przy oknach wydzielała zapach? Po założeniu okien, jeszcze w czerwcu, sprawa tego smrodu była zgłaszana do firmy 3-krotnie - w firmie olali to zgłoszenie kompletnie. Zapach utrzymuje się do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.09.2019 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 To niespotykany przypadek. I normalną reakcją jest potraktowanie tego mało poważnie, bo powiązanie tego z oknem jest irracjonalne. Nikt tu się wprost nie śmieje, ale dam głowę, że takie myśli są.. Możesz zrobić fotkę? Okna, parapetu, tynku? Wiem że nic z niej nie poczujemy, ale może dobre oko dostrzeże jakiś szczegół. Jeśli któryś z materiałów użytych do usługi byłby wadliwy to czemu nie występuje we wszystkich oknach? Znajdź przyczynę. Tynk? Odkuj kawałek, jeśli nie z niego to może z parapetu? Zdemontuj go. Może ten konkretny jest wymieszany z tą "padliną". Możesz też dalej bawić się grzejnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 30.09.2019 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Wniosek nasuwa się jeden - bezinwazyjnie się tego nie rozpozna i nie usunie. Zdemontuj parapet, odkuj kawałek tynku pod oknem. Jeżeli nie chcesz tego robić sama poproś kogoś znajomego/rodzinę. Nie wymaga to wiele pracy. I tak musisz usunąć przyczynę smrodu fizycznie, więc bez małej demolki się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 30.09.2019 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Heh, no brzmi to w sumie humorystycznie, nie zdziwię się, jeśli problem wzbudzi humorystyczne myśli. W sumie źle się wyraziłam, pisząc o "ścianie przy oknie", chodzi mi o wnękę okienną pociągniętą jasnobeżowym tynkiem i ścianę tuż przy parapecie, która też jest zatynkowana. Smród pochodzi bezpośrednio z powleczonych tynkiem miejsc. Nie mogę teraz znaleźć kabla, żeby wrzucić fotę, ale w sumie całość obrazka wygląda zupełnie normalnie - okno z wnękami pociągniętymi jasnobeżowym tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.09.2019 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Jest jeszcze jedna możliwośćMoże trafił im się worek zaprawy z "domieszka" o ile oczywiście na tym oknie wzięli nowyMoże woda z "dodatkiem"Jednak mimo wszystko jeśli parapet jest z konglomeratu (ciągle brak odpowiedzi z czego) to wbrew pozorom on może być powodem - dlaczego jeden z kilku? Wcale nie musi być z tej samej tafli cięty i mogła trafić się inna, wadliweA konglomerat potrafi cuchnac i to czasem nieźle zwłaszcza gdy zaczynają działać kaloryfery i grzeja - ale nie jest to zapach "padliny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.10.2019 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 A z czego jest ocieplenie budynku? Może w ociepleniu żyje sobie stadko tetryków:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 03.10.2019 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Tymczasowy finał tej historyjki jest taki: chciałam skuć kawał śmierdzącego tynku i zawieźć go do wykonawcy, ale wymianę okien zasponsorowali mi rodzice i uparli się, że sami załatwią sprawę. Najpierw do firmy pojechała moja mama - tam ją olano i kazano wietrzyć pokój czwarty miesiąc z rzędu. I to było finito. Zaraz potem pojechał tam ojciec i też go chciano olać, dopiero kiedy stwierdził, że zapłaci im znowu za robotę, byle zobaczyli co, jak i pozbyli się smrodu, zgodzili się przyjechać w trymiga! Tyle, że na początku następnego tygodnia - więc do tego czasu będę żyć w smrodzie, bo mam niczego nie ruszać. Jak to było...? Money, money, money czy jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.10.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=CofN4q_qv0o Zrób fotki opakowań wszystkich użytych materiałów! Edytowane 3 Października 2019 przez Bertha Zrób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 03.10.2019 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Samo życie~! A opakowania tych materiałów od czerwca - że tak powiem - przeminęły z wiatrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 03.10.2019 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Przypomniały mi się sytuacje kiedy cięliśmy parapety z mączki mineralnej i żywicy, smród powalający. Daj zdjęcie parapetu z dość bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.10.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Przypomniały mi się sytuacje kiedy cięliśmy parapety z mączki mineralnej i żywicy, smród powalający. Daj zdjęcie parapetu z dość bliska. Można się po.... Smród nie do wytrzymania Tak staram się sobie przypomnieć ale chyba Helopal smierdzial najbardziej - stąd od razu było moje pytanie o parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 09.10.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Trup znaleziony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 15.10.2019 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Odpisuję późno, bo padł mi dysk i dopiero odebrałam laptopa, co do smrodu, to ekipa wykonawcy odwiedziła mnie w zeszłym tygodniu "z buta", bez wcześniejszego umówienia się na określoną godzinę i byli wielce zaskoczeni, że nikogo nie zastali w domu. Od tej pory "fachowców" ni widu, ni słychu, znowu trzeba się będzie do nich przejść i zapytać, czy ktoś w końcu raczy zająć się tym problemem. Smród zelżał i teraz wali trupem o jakieś 60% mniej, ale zaduch wciąż jest wyczuwalny, wprawdzie nie jest tak odurzający jak w dniu rozpoczęcia sezonu grzewczego, ale jednak wciąż można toto wyczuć. Dodaję zdjęcia parapetu, są raczej do bani, bo robione telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.10.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Na "nos" powinno być czuć czy to śmierdzi parapet czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 15.10.2019 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Moim zdaniem cuchnie tynk położony we wnęce okiennej i okolicach parapetu, ale parapet też śmierdzi w tym rejonie, pewnie przesiąknął smrodem od tynku. Hydraulik stwierdził, że niemożliwym jest, aby tak śmierdział np. grzejnik czy rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 To wygląda na zwykły parapet plastikowy. Powiem jak hydraulik: nie ma możliwości by tynk czy parapet tak śmierdział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ashino 15.10.2019 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Sęk w tym, że kiedy dosłownie szoruję nosem po obszarach z położonym tynkiem, wyraźnie czuję ten zapach, którego źródłem są właśnie te obszary. Dodam jeszcze, że smród jest - nie wiem, jak to dokładnie opisać - jakby "oleisty", ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.10.2019 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Sęk w tym, że kiedy dosłownie szoruję nosem po obszarach z położonym tynkiem, wyraźnie czuję ten zapach, którego źródłem są właśnie te obszary. Dodam jeszcze, że smród jest - nie wiem, jak to dokładnie opisać - jakby "oleisty", ciężki. A może problem w tym że to ciągle wąchasz i szukasz tego "smrodu"? Czy osoby postronne wchodząc do tego pomieszczenia coś wyczuwają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts