beatrix1 29.09.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Hydraulik zrobił w łazience na poddaszu wywiewkę do pionu kanalizacyjnego wyprowadzaną ponad komin komin. Jest w niej 5-6 kolanek, a jej średnica to 50mm (około 1/2 średnicy kanalizacji). Podobno zaleca się by było najlepiej do 3 kolanek, a średnica wywiewki powinna mieć 3/4 średnicy kanalizacji czyli 75mm. Czy ma ktoś u siebie wywiewkę zrobioną podobnie jak u mnie? Mam pewne obawy czy będzie ona spełniać swoje funkcje by potem nie było smrodu w łazience, Drugie pytanie jakie mam dotyczy odpowietrzenia kanalizacji w drugiej łazience. Znajduje się ona na parterze po przeciwnej(wschodniej) stronie domu i przebiega do niej okrężnie rura kanalizacyjna z łazienki na górze. W tej dolnej łazience nie ma zrobionej wywiewki czy też odpowietrzacza bo hydraulik przekonuje, że ta wywiewka z góry obsłuży także tą dolną łazienkę. Czy to może tak działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.09.2019 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Słabo. Hasła pomocnicze: 1. pole przekroju i 2. opory hydrauliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 30.09.2019 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Hydraulik zrobił w łazience na poddaszu wywiewkę do pionu kanalizacyjnego wyprowadzaną ponad komin komin. Jest w niej 5-6 kolanek, a jej średnica to 50mm (około 1/2 średnicy kanalizacji). Podobno zaleca się by było najlepiej do 3 kolanek, a średnica wywiewki powinna mieć 3/4 średnicy kanalizacji czyli 75mm. Czy ma ktoś u siebie wywiewkę zrobioną podobnie jak u mnie? A jak masz w projekcie... i dlaczego nie masz tego w projecie? Wydawało mi się, że hydraulik jest od wykonywania a nie od projektowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatrix1 30.09.2019 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 W projekcie domu nie ma informacji o tym gdzie i jakie mają być wywiewki. Jest wspomniane tylko, że pion ma mieć odpowietrzacze lub wywiewke ponad dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts