polnica 30.09.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Witam! Kupuję mieszkanie o powierzchni 54,5m2 z rynku wtórnego z kuchnią (9m2) i łazienką (4,5m2) do remontu. Jako, że kuchnia jest przyzwoitych rozmiarów, chciałabym zamienić ją w pokój, wstawiając aneks kuchenny do salonu (19m2). Mam jako taką koncepcję jak miałoby to wyglądać, ale i zerowe doświadczenie w aranżacji wnętrz, więc proszę o komentarze Plan całego mieszkania: Koncepcja salonu z aneksem kuchennym - tu bardzo prosze o porady czy przede wszystkim nie będzie zbyt ciasno. W mieszkaniu na stałe będzie tylko jedna osoba, ale nie chciałabym żeby przy kilku gościach wszyscy czuli się klaustrofobicznie. Oraz rady w kwestii rozmieszczenia sprzętów, które będą przenoszone z równoległej-dalszej ściany aktualnej kuchni (tej zewnętrznej, o długości 270cm) - przez to najlepiej z tego co wiem zostawić je na tej ścianie co zlew na schemacie poniżej. Łazienka ma 4,5m2 i po prawej stronie od wejścia stoi w niej komin. Poza tym wydaje się dosyć ustawna, ale chciałabym maksymalnie wykorzystać całą przestrzeń tak aby było w miej dużo miejsca do przechowywania i żeby można było w pełni komfortowo (nie przeciskając się) korzystać ze wszystkich pełnowymiarowych sprzętów (a marzy mi się wanna z prysznicem). Plan: Mój pomysł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 30.09.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Mam kilka pytań dot. łazienki:-gdzie grzejnik,-gdzie ręcznikiRozumiem że nad pralką szafka na detergenty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polnica 30.09.2019 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Mam kilka pytań dot. łazienki: -gdzie grzejnik, -gdzie ręczniki Rozumiem że nad pralką szafka na detergenty itp. Dziękuję za odpowiedź! Grzejnik obecnie jest nad toaleta w mojej wizji. Zapewne należałoby wiec go przenieść ale nie bardzo wiem gdzie. W kwestii recznikow to jakis wieszak na nie na pewno przy umywalce. Zapasy chcialabym chowac w szafce, np. nad toaletą, chociaz tam pewnie sie nie zmieszczą; lub nad pralka - najchętniej bym zabudowala ją pod blatem i upłynęła obok niej jeszcze kosz na pranie, a nad całością powiesila szafkę nawet do samego sufitu, żeby zamieściła sie cala reszta (wlasnie detergenty, zapasy kosmetyków itp.). Umywalka z kolei widzi mi sie wolnostojąca z dwiema dużymi szufladami a nad nią lustro z szafwczka, żeby waciki, szczoteczka do zębów i reszta nie stały na wierzchu. Początkowo chcialam zabudowac tez wnękę przy wannie (az sie prosi!) ale bateria prysznicowa krzyzuje mi niestety plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polnica 09.10.2019 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.10.2019 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 moim zdaniem przenoszenie kuchni do salonu to bardzo zły pomysł. Siedzac na kanapie praktycznie masz głowe przy zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.10.2019 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Jeśli w mieszkaniu ma żyć na stałe tylko jedna osoba to szkoda sztucznie dzielić przestrzeń, wydzielając pomieszczenia bez funkcji i zmniejszając strefę dzienną. Efekt może być przeciwny do zamierzonego, czyli klaustrofobiczny. Można połączyć salon z kuchnią burząc ścianę dzielącą te dwa pomieszczenia by uzyskać wrażenie większej przestronności. Aranżacja wnętrza „na lekko” czyli w jasnej kolorystyce z użyciem jasnych, nowoczesnych materiałów i dobrze zaplanowanym światłem, zwiększy jeszcze wrażenie przestrzeni i mieszkanie będzie wydawało się większe niż to co wynika z metrażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 29.10.2019 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Ja bym przy tym mieszkaniu nie grzebała- bardzo fajne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polnica 30.12.2019 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Niestety nie można zburzyć ściany pomiędzy kuchnią a dużym pokojem bo jest nośna. A wydaje mi się, że przy zachowaniu ostrożności z wyborem mebli tak żeby nie były za duże to wyjdzie na dobre. W międzyczasie wpadłam natomiast na pomysł powiększenia łazienki o wielkość szafy, która stoi na korytarzy zaraz obok. Mysle ze takie rozmieszczenie wszystkiego ma najwiekszy sens ale niestety wpadłamw pułapkę narożnika i nie wiem jak wykorzystac przestrzeń pomiędzy pralką i umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts