kamswi 11.10.2019 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 50 cm to spora przesada, ale lepiej w tą niż w drugą stronę! Otóż to - chciałem jak najbardziej zminimalizować jakiekolwiek ryzyko płynące z montażu komina i kominka. Uważam, że wszystko jest zabezpieczone prawidłowo. Myślę jednak też, że taki werdykt będę mógł ogłosić dopiero za kilka lat. Na pewno nabrałem niewielkiego doświadczenia i wiem, że teraz kilka rzeczy zrobiłbym inaczej. Zapytałbym jednak czy mogę zrobić coś jeszcze żeby poprawić system DGP? Najbardziej zależałoby mi na zwiększeniu przepływu powietrza, chciałbym żeby z kratek był większy nadmuch. Myślałem też nad zamontowaniem kratki 20x10cm w przedpokoju, kilka cm nad podłogą, bezpośrednio za wkładem. Wydaje mi się, że w ten sposób mógłbym poprawić cyrkulację. Powietrze miałoby łatwiejszą drogę powrotu do kominka. Czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts