ali12 02.10.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 chciałem sie podzielić moją historią i prosić o poradę.Wczoraj wystawiłem na OLX kocioł na pellet Kostrzewa mini bio 10kW , używałem go dwa sezony (pierwszy do wygrzania domu i drugi już po zamieszkaniu) .W sumie spaliłem 5 ton pelletu.Kocioł w założeniu kupowałem na 4 lata jednak gazownia przyśpieszyła i wlasnie przełaczam sie na gaz z sieci. Problem jest w tym ze OLX usunał moje ogłoszenie informujac że nie można ogłaszać sprzedazy pieców o klasie niższej niż 5. Czy nie jest tak ze dotyczy to tylko producentów i nowych kotłów...? Czy możecie podpowiedzieć jak w takim razie sprzedać swój piec? czy też sprzet za 5 tys ma stac w garazu jako ewentualny zapas na wypadek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 02.10.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 A jaką to ma klase?A to dziwne bo na olx stoją górne kopciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.10.2019 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Raczej to niemożliwe żeby nie miało 5 klasy jeśli ma 2 lata. Ja 3 lata temu kupowałem rodzicom ekogroszek w 5 klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.10.2019 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Kostrzewa mini bio 10kW nie jest kotłem klasy 5. Nie posiada badań i certyfikatów. To, ze pracuje w klasie A+, byc moze spełnia wymagania klasy 5 i nawet ecoprojektu, ale niestety nie posiada papierów w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.10.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 To może jest bezklasowe jak to Ogniwo 10KW Kuliboba. Wtedy całkiem lipa bo do 2024r i do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 02.10.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 To dlaczego na olx górne kopciuchy mogą stać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.10.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Może mają papiery na 5 klasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 03.10.2019 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 chciałem sie podzielić moją historią i prosić o poradę. Wczoraj wystawiłem na OLX kocioł na pellet Kostrzewa mini bio 10kW , używałem go dwa sezony (pierwszy do wygrzania domu i drugi już po zamieszkaniu) .W sumie spaliłem 5 ton pelletu. Kocioł w założeniu kupowałem na 4 lata jednak gazownia przyśpieszyła i wlasnie przełaczam sie na gaz z sieci. Problem jest w tym ze OLX usunał moje ogłoszenie informujac że nie można ogłaszać sprzedazy pieców o klasie niższej niż 5. Czy nie jest tak ze dotyczy to tylko producentów i nowych kotłów...? Czy możecie podpowiedzieć jak w takim razie sprzedać swój piec? czy też sprzet za 5 tys ma stac w garazu jako ewentualny zapas na wypadek W. Kolega miał ten sam problem z kotłem na ekogroszek. Wystawił na alleg...nie było problemu. Drugi patent to w ogłoszeniu należy napisać "do przygotowania c.w.u." ale miał mnóstwo telefonów od zainteresowanych czemu tylko do c.w.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 03.10.2019 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Może mają papiery na 5 klasę? Takie rzeczy to tylko po mocnym koksie możliwe, się znaczy na mocnym koksie To że tylko do cwu już nie działa jest zabronione. Edytowane 3 Października 2019 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.10.2019 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 To może jest bezklasowe jak to Ogniwo 10KW Kuliboba. Wtedy całkiem lipa bo do 2024r i do kosza. Wystarczy jak by miał tylko nawet 3 klase to do końca 2027 spokój ma a więcej ten i inny kocioł i tak by nie wytrzymał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 03.10.2019 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Nie no do 2028 to tylko 4 klasą chyba. Te 3 i bezklasowe do 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.10.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Mylisz się , kotły poza klasowe muszą być wymienione do tej daty co podajesz natomiast od 3 klasy masz czas do końca 2027 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ali12 19.10.2019 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Probowalem wystawic jeszcze raz na olx bez opisu, ale wymagali przeslanie zdjecia tabliczki znamionowej. Za rada Drogba wystawilem na alle... i w ciagu kilku dni znalazo sie dwoch zainteresowanych. Dziekuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts