jajmar 08.10.2019 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Na to pytanie na razie nie umiem odpowiedzieć, ale wiem, że komin ma ok. 40x60cm. Czy sensowne byłoby wymurowanie w piwnicy (pod tym nieszczęsnym miejscem) ściany o grubości 24cm? W zasadzie jest tam w pobliżu przewidziana ścianka działowa w piwnicy, więc lekko bym ją przesunął i wymurował taką jak ściany nośne na parterze. A wiesz że ta ściana by musiała być równoległa do tej co masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 08.10.2019 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 OK, czyli pewnie przyjdzie mi się pogodzić z mocno osłabionym stropem po wykonaniu nowego otworu na strop. A swoją drogą, rzuć okiem na załączony szkic. Czy takie wykonanie dodatkowej ściany w piwnicy trochę by pomogło? Na czerwono zaznaczyłem nowe miejsce pod komin (do wykonania wycięcia), a na niebiesko propozycja dodatkowej ściany w piwnicy. I jeszcze jedno. Czy ten zbędny otwór pod komin (przekreślony czerwonym X na szkicu) może warto byłoby wykorzystać na jakieś rury, kable, jakiś pion techniczny? Bo szkoda tracić takiego fajnie zazbrojonego otworu. Czy chociaż tutaj moje myśli idą w dobrym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts