Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w rozmieszczeniu - aranżacji małego mieszkania 33 m. JR.

Justyna2019

Recommended Posts

Szanowni,

chciałabym prosić o pomoc w rozmieszczeniu pomieszczeń.

Mieszkanie jest w stanie deweloperskim z możliwością wprowadzenia jeszcze zmian.

Marzy mi się osobna sypialnia - nawet malutka ale osobną, ale nie wiem czy to jest możliwe?

Do tego mam dylemat czy zostawić kuchnię ciemną czy jednak przy tym metrażu zdecydować się na otwartą na salon?

Mieszkanie docelowo dla mnie - 1 kobiety.

Będę wdzięczna za pomysły, bo ja już niestety :bash:

i jeszcze pytanie czy na duża zmianą (pod względem kanalizacji, wody itp.) jest zamienienie łazienki z kuchnią?

223e8bb8323486e7gen.png

plan mieszkania 5.jpg905c6884ed58e1e6gen.png

plan mieszkania1.jpg

Plan mieszkania 4.jpg

Plan mieszkania 6.jpg

Edytowane przez Justyna2019

• 2 weeks później...

Hej, wydaje mi się, że sprawa u Ciebie jest dość prosta do ogarnięcia... 33m2 to wystarczająco, żeby zmieściło się i łóżko i sofa przy takim układzie jak Twój.

Myślę, że zamiana miejscami kuchnii i łazienki jest ttaj zbędna... Wystarczy że po jednej stronie umieścisz łóżko - ono nie musi być oddzielone pełną ścianką, postaw na coś takiego:

z8613450IH,-b--Projektant-zastosowal-rozwiazanie-symboliczne-.jpg

4b06e78371bc86c243c2e8ece8fde0d0--salon.jpg

Apartament-do-sprzeda%C5%BCy-nad-morzem-za-410-820-z%C5%82-067-638-3.jpg?w=497&h=333&crop

• 2 weeks później...
Zamiana kuchni z łazienką to dobry pomysł. Część mieszkania z dużym oknem będzie wtedy strefą dzienną (salon z aneksem kuchennym) a przy małym oknie powstanie sypialnia. Tak jak w propozycji Elfir. Sypialnię wg uznania można też zupełnie wydzielić ścianką jako oddzielne pomieszczenie.