lukee85 04.10.2019 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Cześć, Przyłącze wody i kanalizacji będzie krzyżowało się z linią telefoniczną Orange. W uwagach do protokołu z narady koordynacyjnej pracownik Orange zażyczył sobie aby prace przyłączeniowe prowadzić pod płatnym nadzorem ich pracownika - 280zł za pierwsze 2h i 120zł za każdą kolejną. W dodatku karzą płacić sobie 420zł za odbiór... Czy ktoś wie na jakiej podstawie prywatna firma jest tak uprzywilejowana? Czy jest jakiś przepis w tym zakresie?Zarówno moje przyłącze jak i ich linia biegną w drodze gminnej. Gmina wydała mi zezwolenie na dysponowanie nieruchomością (drogą) w celu wykonania przyłącza. Rozumiem, że linia telefoniczna jest własnością Orange i nie mogę jej uszkodzić, a gdyby do tego doszło, ponieść koszty naprawy, ale dlaczego realizując swoje prawo do budowy i do przyłączenia do wodociągu muszę opłacać prywatną firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.10.2019 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Prawo każdego właściciela sieci z którą masz kolizję. Forma własności nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts