Goldi90 04.10.2019 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Witam,Elektryk podczas budowy wyciągnął do rolety zewnętrznej takie okablowania.4 żyły z rolety (Czarny, siwy, N,Pe)5 żył (czarny, siwy, brązowy(F), N, Pe)5 żył (czarny, siwy, brązowy, N, Pe) Moje pytanie brzmi następująco. Żeby lokalne zrobić połączenie łącznika z roleta, to wykorzystałem następujące żyły (F, czarny,siwy(góra, dół rolety) oraz PE Po co pozostałe przewody? Do centralnego sterowania? Połączyć wszystkie za pomocą WAGO oraz z łącznikiem opuszczania rolety? Jaki sterownik z firmy Zamel polecicie do centralnego sterowania roletami oraz czy trzeba do każdej puszki kupić dodatkowy sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 05.10.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Witam, Elektryk podczas budowy wyciągnął do rolety zewnętrznej takie okablowania. 4 żyły z rolety (Czarny, siwy, N,Pe) 5 żył (czarny, siwy, brązowy(F), N, Pe) 5 żył (czarny, siwy, brązowy, N, Pe) Moje pytanie brzmi następująco. Żeby lokalne zrobić połączenie łącznika z roleta, to wykorzystałem następujące żyły (F, czarny,siwy(góra, dół rolety) oraz PE Po co pozostałe przewody? Do centralnego sterowania? Połączyć wszystkie za pomocą WAGO oraz z łącznikiem opuszczania rolety? Jaki sterownik z firmy Zamel polecicie do centralnego sterowania roletami oraz czy trzeba do każdej puszki kupić dodatkowy sterownik? Myślisz że ktoś jest jasnowidzem i wie lepiej od Ciebie co i jak masz ułożone? Nawet nie napisałeś gdzie te przewody się zaczynają i kończą ani jakie rolety. Tutaj masz dostępne sterowniki Zamela jak już będziesz wiedział co i jak masz połączone to coś wybierzesz https://zamel.com/pl-PL/produkty/exta-automatyka-budynkowa/sterowniki-rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts