djk_one 11.10.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Witam, czy ktoś używał folii paroizolacyjnej z ekranem? Docieplam strop nad mieszkaniem znajdującym się na ostatnim piętrze kamienicy, nad stropem jest niskie poddasze nieużytkowe. Zastanawiam się nad użyciem folii paroizolacyjnej z ekranem zamiast zwykłej paroizolacji, gdyż wg. producenta odbija ciepło z powrotem do mieszkania co brzmi całkiem logicznie i opłacalnie. Pytanie jak wygląda rzeczywistość w konfrontacji z reklamą producenta. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą folią? Spotkałem się z opiniami, że przy zastosowaniu tej folii są problemy z zasięgiem w telefonie lub z wifi. Czy ktoś to może potwierdzić lub zdementować? Zastanawiam się też nad czynnikiem zdrowotnym. Czy warto jest w nią zainwestować? Poproszę o opinię osoby, które jej używały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.10.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Zastanawiam się nad użyciem folii paroizolacyjnej z ekranem zamiast zwykłej paroizolacji, gdyż wg. producenta odbija ciepło z powrotem do mieszkania co brzmi całkiem logicznie i opłacalnie. Jak tę folię dasz zamiast farby - to ma sens. Jak wewnątrz przegrody, to nie ma, bo promieniowanie cieplne nie dotrze do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djk_one 11.10.2019 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Czyli folie z ekrenem to pic na wodę? Nie mają żadnych plusów w stosunku do klasycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 11.10.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 były pomysły aby pomiędzy te ekrany a płyty gk dawać paski płyt aby zostawić szczelinę na odbicie tych promieni ale szybko se to darowano. Jeżeli byłby to taki ekstra patent to w każdej kurtce zimowej miałbyś taki ekran od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djk_one 11.10.2019 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Dzięki za Wasze odpowiedzi.Pomijając fakt nikłej skuteczności w odbijaniu ciepła - czy taka folia nie będzie bardziej wytrzymała na starzenie i nie będzie lepszym paroizolatorem (Sd~=100)? Na pewno będzie bardziej wytrzymała na rozrywanie i to już jest dla mnie duży plus. Jeżeli możecie napisać jakie widzicie wady tego rozwiązania to też byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 11.10.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 tutaj rozumowałem jak ty. Mając do wyboru żółta folia -> folia zbrojona "aluminiowa"->folia isovera wybrałem aluminiową ale bez żadnej wiary w jej super właściwości podgrzewające powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djk_one 11.10.2019 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Slyder czy zastosowałeś w końcu szczelinę powietrzną? Jaką folię dokładnie kupiłeś? Czy widzisz jakieś minusy tej folii (np. problemy z zasięgiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 14.10.2019 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 (edytowane) folia paroizolacyjna strotex aluminowa 90g/m2 75m2 rolka - taką kupiłem. Trochę badziewna ale zawsze to lepiej od zwykłej żółtej. Szczeliny nie robiłem. Zasięg jest taki jak przed położeniem Edytowane 14 Października 2019 przez Slyder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts