macko281 11.10.2019 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Witam, Potrzebuje małej porady co z tym problemem zrobić ... kupiliśmy działkę lata temu i lata tam nie zaglądałem. po ostatniej wizycie okazało się ze nie mam drogi wjazdowej, Tzn droga jest ale na wjeździe jest sadzawka, która kiedyś była obok wjazdu. Z boku wychodzi rura melioracyjna od sąsiada bo podobno kiedyś byl tam jakiś rów melioracyjny i odpowiednie organa administracyjne kazały poprowadzić odpływ do tej sadzawki co kiedyś była koło mojej drogi a teraz jest jej czescia. Przyczyna jest chyba sasiad, który jak się budował pare lat temu to potrzebował ziemi by wyrównac Swoją działkę i postanowił wziąsc sobie ja z boku swojej działki nie wiedząc ze to jest moja droga wjazdowa ... oczywiście on się do niczego nie przyznaje, to tylko moje domysły. Pytanie jest co z tym zrobić, tzn zasypać sadzawkę która jest na części wjazdu oczywiście najpierw przedłużyć rurę ale jak zabezpieczyć brzeg bo zasypanie będzie częściowe, jakieś rady , pomysły miłe widziane. Postaram się dołączyć zdjęcia by zobrazować zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macko281 11.10.2019 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 dwa zalaczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 14.10.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Ja tu widzę, że ktoś sobie "załatwił" odpływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 14.10.2019 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 odpowiednie organa administracyjne kazały poprowadzić odpływ do tej sadzawki co kiedyś była koło mojej drogi a teraz jest jej czescia. Powinieneś być stroną postępowania o ustalenie trasy spływu wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macko281 14.10.2019 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Ja tu widzę, że ktoś sobie "załatwił" odpływ Tak to jest odplyw wody z działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macko281 14.10.2019 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Powinieneś być stroną postępowania o ustalenie trasy spływu wód. Nie byłem strona w postępowaniu wiec będę musiał się zorientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts