Marquin 14.10.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Witam wszystkich forumowiczów! Czy z Waszego doświadczenia warto zgłaszać drobne zalanie sufitu przez sąsiada z góry (jakaś nieszczelność w odpływie przy pralce)? Administracja powiadomiona, fachowiec ze spółdzielni był zarówno u mnie, jak i u sąsiada, usterka naprawiona. Nie wiem, czy sąsiad jest ubezpieczony. Zastanawiam się, czy warto zgłaszać to z własnego ubezpieczenia? Czy składka ubezpieczenia na następny rok może przez to mocno wzrosnąć? W przyszłym roku planuję remont, więc na pewno sufit zostanie odmalowany. Co byście zrobili na moim miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papciochmiel 14.10.2019 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Warto mimo wszystko zgłosić takie wypadki. Składka nie powinna wzrosnąć jakoś boleśnie mocno. Miałem kilka przypadków zalania sąsiadów i zgłaszałem to ubezpieczycielowi za każdym razem. Składka faktycznie wzrosła, ale nie na tyle, żeby się tym szczególnie przejąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 14.10.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Zgłoś-a nóż a widelec będziesz miał na farbę lub pędzel na remont . To nie Twoja wina, że mieszkanie zalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.10.2019 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Mamie (mieszkanie we wspólnocie, wykupione) kiedyś zalało sufit i ściany w pokoju bibliotecznym. Do zgłoszenia załączyłem solidną dokumentację, również fotograficzną. Za odszkodowanie odmalowałem dobrą farbą. Warto zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts