domownik33 15.10.2019 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Cześć! Zwracam się do Was o poradę... czas mnie goni coraz mocniej, a ja nie podjęłam jeszcze decyzji jak wszystko poustawiać w moim przyszłym, maleńkim mieszkaniu... Plan wygląda tak: i chciałabym tutaj zmieścić wszystko... pojemną szafę w przedpokoju, aneks kuchenny, sofę tv, małe biurko i do tego łóżko. Oceniacie, że to możliwe? Co myślicie? Liczę na jakiekolwiek wskazówki oraz przestrogi Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2019 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 okno w kuchni jest do podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzzle33 17.10.2019 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Kawalerka, którą kiedyś wynajmowałam miała podobny układ. Właściciel zrobił w kuchni mini sypialnię i nam się to bardzo sprawdzało. Zmieściła się w niej jeszcze szafa o szerokości 1m. Także jak bym przeniosła kuchnię do salonu i łóżko postawiła przy ścianie z oknem. A małą szafę między kominem a ścianą. Czyli tak jak na ostatnim zdjęciu z tymże łóżko dałabym wezgłowiem przy oknie a vis a vis okna zrobiłabym małą szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domownik33 21.10.2019 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 okno w kuchni jest do podłogi? Tak.... taki właśnie inteligentny projekt, ze w kuchni jest okno balkonowe a w pokoju to szersze to balkon francuski a te mniejsze drzwi to wyjście na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domownik33 21.10.2019 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 okno w kuchni jest do podłogi? Tak.... taki właśnie inteligentny projekt, ze w kuchni jest okno balkonowe a w pokoju to szersze to balkon francuski a te drugie wezsze drzwi to wyjście na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.10.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 czyli nawet układ, jaki jest na propozycji dewelopera jest bez sensu. Cholerni architekci-paratacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 23.10.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Z Twoich propozycji to ostatnia wygląda najlepiej bo kuchnia w miejscu zaplanowanym przez architekta to porażka. Moje propozycje nie sa jakies super, mają swoje wady i zalety, dodatkowo wymagają zwężenia i skrócenia łazienki (do 160x215cm). Pralka w szafie przedpokojowej. W jednym przypadku przy dużym oknie jest kuchnia ze stołem, w drugim sypialnia z biurkiem. Niezależnie od układu jaki wybierzesz zmieniłabym kierunek otwierania drzwi wejściowych. 1) Sypialnia szerokość ok.210cm, kuchnia ok. 260cm - szafki ustawione prostopadle do ściany z oknem mają 50cm głębokości, przy lodówce standardowe. Jeśli łóżko wystarczy 120cm to w sypialni można jeszcze upchnąć biurko ok.90cm. 2) Kuchnia ok.180cm, sypialnia ok.290cm - tu można trochę powiększyć kuchnię kosztem sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 23.10.2019 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Więcej widoków wersji 1 Edytowane 23 Października 2019 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 23.10.2019 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Wersja 2 Edytowane 23 Października 2019 przez alicyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domownik33 31.10.2019 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 @alicyja, wykonane przez Ciebie projekty są piękne i bardzo mi się podobają! Myślę, że jesteś geniuszem projektowania! Powiedz mi proszę... czy przełożenie kuchni pod balkon francuski będzie możliwe? Czy to nie jest zbyt daleko? Obiło mi się o uszy, że nie powinno się oddalać rur dalej niż 2 m od pionu... I mam jeszcze pytania a propos grzejnika - obecnie na ścianie, którą należałoby przesunąć znajduje się grzejnik: Czy takie przesunięcie z punktu widzenia technicznego jest możliwe? Zdemontowanie grzejnika, zburzenie ścianki, wybudowanie ścianki, założenie grzejnika? Pozdrawiam bardzo serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2019 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Te rozwiązania, które nie wydzielają sypialni jako oddzielnego pomieszczenia pozostawiają mieszkanie przestronnym i jeśli mieszkanie ma być jednoosobowe, to na takie rozwiązanie byśmy stawiali. Dodatkowo urządzenie przestrzeni w jasnej kolorystyce z jasnymi, lekkimi meblami pozwoli uzyskać efekt wnętrza powiększonego optycznie. Sypialnię można symbolicznie wydzielić szklaną lub ażurową ścianką, które nie oddzielą od światła wpadającego przez duże okna, które również zbudują wrzenie przestrzeni w mieszkaniu. Dołączamy inspiracje kolorystyczne dla małych wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 08.11.2019 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Jeśli chodzi o zlew to może on być oddalony od pionu kanalizacyjnego o kilka metrów. Co do przenoszenia grzejnika to nie mam pojęcia. Ostatecznie można zostawić długość łazienki niezmienioną czyli nie ruszać tej ścianki - ale lepiej by to wyglądało z wersją gdzie przy łazience jest kuchnia (2). 3) Wersja z sypialnią w miejscu kuchni - najlepiej jak najmniej zabudowywać ścianami to "pomieszczenie", gdyby nie brak miejsca do przechowywania to pewnie nie robiłabym tej wnęki na płytką szafę (40cm) przy kominie. Łazienka jest tylko zwężona, pralkę zostawiłabym w przedpokoju w szafie. Kuchnia ustawiona w "L" bo jeden ciąg wzdłuż ściany łazienki to dla mnie byłoby za mało. Stół pod telewizorem bo w tym miejscu wydawał się najmniej zagracać pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 09.11.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Na co się zdecydowała właścicielka tej kawaerki-jesli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts