Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za malowanie wnętrza domu ????

ezg2014

Recommended Posts

Spokojnie Nayri :)

Nie rozpisywałem się o chorobowym, ale to jeszcze nie znaczy, że to pochwalam. Temat chorobowego jest dla mnie obcy. Sam byłem na L4 jeden raz w życiu. Po wypadku. Może dlatego nie ruszam tego tematu. Tak czy inaczej życzę Ci powodzenia :)

BTW Nie chodzi mi w sumie o to, że za mało zapłaciłaś. Dostał ile chciał. Jego wina, że tak marnie się wycenia. Temat, o ile mnie pamięć nie myli, zaczął się od pytania o stawki. Ja tylko zwróciłem uwagę na to, że te podane przez Ciebie są nierealne w przypadku firm płacących podatki :) Wątek się rozwinął i trochę zboczył z tematu.

Jakby się wycenil drożej, to byśmy z mężem malowali po nocach, bo staliśmy pod ścianą. Ale właśnie- po nocach, a nie na "chorobowym".

A tak i wilk syty i owca cała.

Co do stawek to właśnie trzeba zawsze brać kilka wycen. I targowac się. Bo rozbieżności bywają olbrzymie.

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Normalna rzecz może gość zarabia 2 tys na rękę legalnie i poszedł na chorobowe/urlop by sobie coś dorobić. Różne są przypadki w życiu. Jakbym zarabiał przyzwoicie to bym sam nie budował domu tylko pilnował wykonawców.

Zacznijcie najpierw pracować przyzwoicie (A nie ciągłe l4 i telefony w ręku non stop) A potem chcijcie większych zarobków.

:)

Pracuję dużo, zazwyczaj w domu jestem o 18.30, wolę weekend poświęcić rodzinie, dzieciom, gdzieś wyjść, pojechać niż łazić z mopem czy odkurzaczem po mieszkaniu. Czas z rodziną jest dla mnie cenniejszy niż te 2-3 stówki miesięcznie wydane na panią do sprzątania. Ale co kto woli.

Nie obsłuży cię Ukrainka :) nie wydasz na frytki w Makdojnaldzie to wydasz na coś fajniejszego.

Ja zamiast takich pierdół wolę dokupić kolektor, wymiennik basenowy klime każda z tych rzeczy długofalowo poprawia komfort lub/i oszczędzą. A żarcie wolę sam gotować w pewnej części z tego co sam wyprodukuje taniej i zdrowiej. W taniej lub darmowej taryfie.

Kasę wolę trzymać tam gdzie trochę zarobi. Generalnie lepiej jak rzeczy pracują na ciebie niż ty pracujesz na rzeczy. A każdą złotówkę lepiej obejrzeć 3 razy zanim się wyda

Edytowane przez kulibob
  • Like 1

Trzeba już być naprawdę obrzydliwie bogatym aby do czegoś takiego się posunąć.

Tu nie chodzi o pieniądze tylko, dla mnie problemem jest to że jakaś obca osoba dotyka moich rzeczy w domu, poza tym ludzie robią straszne rzeczy kiedy nikt ich nie widzi. Na pewno nosiłbym szczoteczkę do zębów przy sobie aby osoba sprzątająca nie umyła nią kibelka albo nie wsadziła sonie w dupę Nie mam takiej gwarancji że tak się nie stanie.

• Like 1

Nie obsłuży cię Ukrainka :) nie wydasz na frytki w Makdojnaldzie to wydasz na coś fajniejszego.

Ja zamiast takich pierdół wolę dokupić kolektor, wymiennik basenowy klime każda z tych rzeczy długofalowo poprawia komfort lub/i oszczędzą. A żarcie wolę sam gotować w pewnej części z tego co sam wyprodukuje taniej i zdrowiej. W taniej lub darmowej taryfie.

Kasę wolę trzymać tam gdzie trochę zarobi. Generalnie lepiej jak rzeczy pracują na ciebie niż ty pracujesz na rzeczy. A każdą złotówkę lepiej obejrzeć 3 razy zanim się wyda

masz 100 % racji [ATTACH=CONFIG]436301[/ATTACH]

• Like 1

Tu nie chodzi o pieniądze tylko, dla mnie problemem jest to że jakaś obca osoba dotyka moich rzeczy w domu, poza tym ludzie robią straszne rzeczy kiedy nikt ich nie widzi. Na pewno nosiłbym szczoteczkę do zębów przy sobie aby osoba sprzątająca nie umyła nią kibelka albo nie wsadziła sonie w dupę Nie mam takiej gwarancji że tak się nie stanie.

Tu też racja. Mi się jak ktoś kręci koło płotu to zastanawiam się czy nie strzelać:) Teraz jak mi kuchnię robli to dwa dni siedzenia nad ludżmi kurde takie pilnowanie jest męczące.

:)

Pracuję dużo, zazwyczaj w domu jestem o 18.30, wolę poświęcić rodzinie, dzieciom, gdzieś wyjść, pojechać niż łazić z mopem czy odkurzaczem po mieszkaniu. Czas z rodziną jest dla mnie cenniejszy niż te 2-3 stówki miesięcznie wydane na panią do sprzątania. Ale co kto woli.

Ja tam spędzam weekend i nie tylko na wspólnym sprzątaniu czy gotowaniu. Właśnie z mopem i odkurzaczem. Chowacie kaleki. Potem się nie dziwicie, że jest jak jest. Oczywiście jest też czas na basen czy spacer. Kasę odkładam DPS.

• Like 1

Coś w tym jest.

Dobra chłopaki ide się zeszmacić obiorę pyry do szybkowaru a obierki dam na kompost bo kury nie lubią nie gotowanych obierek.

Za 30 lat dzieciom waszych dzieci dadzą nieprzetworzoną żywność i ogień to umrą z głodu bo niebędą wiedzieli co z tym zrobić.

Ps. dzisiaj w nocy włączyłem na całą tanią taryfę klime i uzbierało się około 5 litrów wody jeden klocek popłyną do kanalizy w wodzie odpadowej. Tak okradłem wodociągi

Edytowane przez kulibob

....

Za 30 lat dzieciom waszych dzieci dadzą nieprzetworzoną żywność i ogień to umrą z głodu bo niebędą wiedzieli co z tym zrobić.

....

jest to tak samo prawdopodobne jak to, że za 30 lat dzieci twoich dzieci zaczną strzelać z łuku do przelatującego samolotu.

nikt tutaj nie stygmatyzuje pracy fizycznej i nikt nie mówi, że osoba, która fizycznie pracuje to się szmaci.

Jest wiele głosów w tej dyskusji, z którymi się zgadzam, że jesteś oszust, złodziej i centuś.

Jest wiele głosów w tej dyskusji, z którymi się zgadzam, że lepiej jest pobyć z dziećmi i rodziną zamiast na siłę się zatyrać.

Ja dużo rzeczy robię w domu sam ale nie z powodu, że mnie nie stać na fachowca - po prostu fachowcy mnie wkurzają i bardzo trudno trafić na kogoś rzetelnego. Gdybym miał zaufaną osobę do roboty to bez wahania zapłacił bym i poszedł z dzieciakami pograć w piłkę, zrobić ognisko czy zorganizował wypad do lasu na grzyby.