Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o pomoc w zaprojektowaniu wnętrz

bodel

Recommended Posts

Witam

Po gruntownym remoncie domu pozostały mi do urządzenia sypialnia, pokój z biurkiem i korytarz. Na plan naniosłam mój pomysł, ale przyznam że zastanawiam się nad zamianą sypialni i pokoju biurkowego, w którym ma się znaleźć 150 cm kanapa. Trudnym do urządzenia jest nieregularny korytarz. W domu nie ma garderoby więc w tych pomieszczeniach muszą znaleźć się szafy dla dwóch osób. Dobrze byłoby aby znalazło się miejsce na regał lub zamykana szafa na książki. Proszę o pomysły

plandomu3.jpg

Minusem tej zamiany będą gniazdka i oświetlenie. W sypialni z rysunku są już gniazdka i przewody na kinkiety nad łóżkiem. Gdyby sypialnia znalazła się w wiekszym pokoju elektryk musi zrobić przeróbkę.

Gdyby pozostać przy dotychczasowym planie myślałam jeszcze o takim rozwiązaniu, że szafy w pokoju biurkowym mogłyby stanąć przy najdłuzszej ścianie tylko czy pokój nie stanie się zbyt wąski.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Bardzo mały rysunek i trudno się dopatrzeć szczegółów.

Zamiana pomieszczeń (ciasnej sypialni z większym pokojem) wymaga doprecyzowania. Jakie są plany na pokój z biurkiem? Czy to jest pomieszczenie dodatkowe (opcjonalne) pokój gościnny lub w przyszłości pokój dziecka, czy może prowadzona tam jest działalność i ktoś codziennie pracuje w domowym biurze? To zmienia priorytety… Z sypialni korzysta się codziennie i fajnie by była wygodna, ale jeśli pokój z biurkiem jest miejscem pracy, to być może przestronna sypialnia jest mniej istotna. Większy rysunek z wymiarami pomógłby zdecydowanie lepiej przyjrzeć się zagadnieniu.