boorys 26.10.2019 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Witam! Zdecydowałem się na zestaw psk ze wspomaganiem domknięcia, ale zastanawiam się, jak sprawdziłby się duży fix z drzwiami balkonowymi (ok. 100 cm). Ktoś stosuje takie rozwiązanie? Co jest faktycznie lepsze? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko zależy od okoliczności. Podaj więcej info bo na razie oczekujesz wróżenia z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.10.2019 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 I tak by wyjść na taras wystarcza 90 cm....Fix+drzwi pod wieloma względami rozwiązanie lepsze zwłaszcza od PSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 26.10.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 I tak by wyjść na taras wystarcza 90 cm....Fix+drzwi pod wieloma względami rozwiązanie lepsze zwłaszcza od PSK A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Tańsze, mniej awaryjne. Prostsze. Trudniej zepsuć w montażu. Minusy: kwestie wizualne związane z niesymetrycznym podziałem , ograniczenie wielkości skrzydła otwieranego i światła przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.10.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Dopiero jak ludzie zamieszkają zauważają że nawet HS otwierają na tyle by przejść czyli 60-80 cm z PSK podobnieO ile HS po wyjściu mogą zamknąć o tyle PSK mistrzostw otwarte i robale wlatuja do środka A nierówny podział.... kwestia gustu i projektu.Pomijam już że rozwiązanie najtańsze I z samymi zaletami jak w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.10.2019 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Symetria nie ma znaczenia. Chodzi o prosty fakt, czy warto dopłacić do psk.Przyznam, że tysiąc z hakiem różnicy nie ma dla mnie większego znaczenia. Użytkowo lepiej PSK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 26.10.2019 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 W swoim domu planuję suwankę 2,60x2,30. Myślałem o PSK. Lepiej iść w fiksa i drzwi balkonowe? Projekt w fazie ustalania koncepcji u architekta więc mogę zmienić. Koszty mają trochę znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.10.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 My za Ciebie decyzji nie podejmiemyNa pewno skrzydło + Fix będzie tańsze a i próg o 2 cm niższy niż w PSKA później bezproblemowe przymkniecie skrzydła po wyjściu na taras/balkonPSK to użytkowe nieporozumienie które dociera do klientów jak już zaczną mieszkać w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 26.10.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 PSK to użytkowe nieporozumienie które dociera do klientów jak już zaczną mieszkać w domu Napisz coś więcej, dlaczego? Nie znam nikogo z PSK, więc nie wiem, jakie ma wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.10.2019 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Pójdź do jakiegoś większego salonu który ma PSK i pomagajPisac można wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.10.2019 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Tańsze, mniej awaryjne. Prostsze. Trudniej zepsuć w montażu. Dodałbym, że fixy są szczelniejsze, cieplejsze i mają większą powierzchnię szklenia (czyli przepuszczają więcej światła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.10.2019 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 By być dokładnym- tylko wtedy gdy są szklone w oscieznicy W takiej konfiguracji klienci najczęściej wybierają szklone w skrzydle a wtedy nie wiele się różnią od PSK paranetrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.10.2019 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Stałe szklenie mam mieć w ramie, bo na dole wszystko oprócz suwanki to fixy. Zwyczajnie zastanawiam się nad sensem drzwi przesuwnych. Zwróciłeś uwagę na niski próg. To też spory plus przy dzieciaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.10.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Przy skrzydle próg cirka 6 cm przy PSK o min 2 cm wyższy Przy skrzydle i zrobieniu całości w dwu oddzielnych oscieznicach zakręconych w zestaw możesz dac niski próg ok 2.5 cm tylko wtedy środkowy "slupek" będzie dwa razy szerszy - co wbrew pozorom powinno być że względu na statyke - to muszą sprawdzić u producenta - ja wogole zrobiłbym to w dwu ramach połączonych mną profil i statycznym by później przy trzaskaniu drzwiami całość się nie trzesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.10.2019 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Właśnie ten niski próg mam na myśli. Fajna rzecz, a przy psk odpada. Szerokość słupka nie ma dla mnie znaczenia. Wolę by było stabilne i wytrzymałe niż odrobinkę ładniejsze. Od początku biorę pod uwagę takie rozwiązanie, ale żoną upiera się przy suwance. Różnica w cenie za mała by ją przekonać. Szukam zatem innych argumentów W obecnym domu nie mam drzwi przesuwnych. Ile lat psk faktycznie działają dobrze? Dożywotnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.10.2019 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Żony nie przekonasz....Byłem dwuktornie żonaty i nie masz żadnych szans chyba że....znajdziesz czas...poszukasz salonu w którym jest PSK i każesz jej to otworzyć i zamknąć kilka razy pod rząd- dopiero wtedy wygrasz Dożywotnio? Żartujesz, nic nie jest dożywotne Podstawa to montaż by wytrzymała dłużej oraz dobry Hmmm....bardzo dobry producent ktory PSK nie spieprzy bo wbrew pozorom bardzo łatwo to uczynić. A i tak mimo jakiś wydumanych zalet PSK jest moim zdaniem najgorszym rozwiązaniem z dostępnych A jeśli to ma być często używane podstawowe wyjście z domu to po prostu tragedia...użytkowa tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.10.2019 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Dożywotnio jest pojęciem względnym. Inaczej brzmi w ustach nastolatka, inaczej gdy mówi to emeryt:DJa jestem pośrodku.Byłem w salonie Oknoplastu. Koleś zamknął drzwi psk jednym palcem. Mam rozumieć, że to trick?Byłem pod wrażeniem, bo u rodziców w takim zestawie muszę używać dwóch rąk:DOgólnie sam skłaniam się bardziej w stronę drzwi z powodu niskiego progu. Możliwość przymknięcia od zewnątrz to też ogromny plus. Zwłaszcza przy reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.10.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Może nie aż tak jak u rodziców ale też nie tak jak w salonie. Prawda jest po środku- dłonią jedna dłonią Ale po kilku latach prędzej będzie działał tak jak u rodziców niż w salonie O 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.10.2019 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 @jareko Przekonałeś mnie. Głównie tym, że ludzie otwierają suwankę tyle, ile potrzebują. I tym niskim progiem, który miałem w głowie. Teraz trudniejsza część. Muszę przekonać żonę Złoty pierścionek za zaoszczędzone pieniądze może załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts