pawel-wu 31.10.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Witam serdecznie,Jestem w trakcie zamawiania tarasu dla domu z piwnicą. Wykonawca zaproponował zbudowania podstawy tarasu z drewna konstrukcyjnego BSH 140. Ja jakoś nie jestem do tego przekonany i zastanawiam się do zamowienia konstrukcji podstawy z 2-teowników np. HEA Czy moglibyście pomóc w zdefiniowaniu profilu stalowego i wielkosci, który powinien byc uzyty pod taras? Potrzebowałbym to pod zapytanie ofertowe do firmy pod wykonanie, abym mógł miec porównywalną/właściwą nośność. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam,Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-wu 31.10.2019 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Wymiary tarasu to 5,5m x 3m. Do tarasu będzie jeszszcze dolozona kładka 3m x 1,2m prowadząca od drugiego okna tarasowego. Pozdrawiam, Pawel Witam serdecznie, Jestem w trakcie zamawiania tarasu dla domu z piwnicą. Wykonawca zaproponował zbudowania podstawy tarasu z drewna konstrukcyjnego BSH 140. Ja jakoś nie jestem do tego przekonany i zastanawiam się do zamowienia konstrukcji podstawy z 2-teowników np. HEA Czy moglibyście pomóc w zdefiniowaniu profilu stalowego i wielkosci, który powinien byc uzyty pod taras? Potrzebowałbym to pod zapytanie ofertowe do firmy pod wykonanie, abym mógł miec porównywalną/właściwą nośność. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.10.2019 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Rysunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-wu 05.11.2019 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Przesyłamodnosniki do rzutów: https://drive.google.com/open?id=1fdhELymZXnpv2TmlQfV-tSEh5UNmK_QZ https://drive.google.com/file/d/1-PHccVAf_-UnsWBXdwdCNrhpgWYzVWiI/view?usp=sharing Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-wu 01.07.2020 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Witam, no i była zmiana planów.Posadowienie tarasu zostało zrobione w sposob klasyczny, czyli wylane słupki betonowe ze zbrojeniem (obowiązkowe), wylane wgłąb poniżej poziomu przemarzania.na taką wielkość tarasu wystarczyło 9 słupków. zakonczone szpilkami, które w każdej chwili można wyregulować za pomocą klucza.Po wielu rozmowach w różnymi stronami nie ma co kłaść konstrukcji BSH, na podwójnych bloczkach betonowych (po paru zimach tak czy siak podobno dochodzi do ruchow tych bloczkow i moglbyby występować nierównosci na tarasie)Cena wylania słupków wyszła trochę taniej od konstrukcji z drewnianej.W razie pytań zapraszam na priv. Pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.07.2020 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Wrzuć zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts