walent 06.11.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Mam wyprowadzoną wentylację już na zewnątrz, ale nie mam wykutej jeszcze w danym pomieszczeniu> Wentylacja jest w ścianie pomiędzy wiatrołapem a holem. Gdzie lepiej wykuć tą wentylację wiatrołap czy hol? Holl jest otwarty na salon i kuchnię. W kuchni jest wentylacja (wiadome) w salonie też bo kominek będzie. Bezpośrednio z garażu jak i z zewnątrz jest wejście do wiatrołapu z wiatrołapu na holl. W garażu też jest wentylacja. Więc gdzie radzicie zrobić wentylację, hol vs wiatrołap, a może, czy w ogóle robić ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.11.2019 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Wrzuć rzut.Wentylacja grawitacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 06.11.2019 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 U mnie nie ma ani w wiatrołapie ani w hallu. Też o to pytałam. Mam podobny układ co Ty, z tym, że mam jeszcze garderobę przy wiatrołapie i tam będę mieć -tylko nie pamiętam już czy nawiew czy wywiew. Instalator stwierdził, że nie ma potrzeby dawać wentylacji w tych pomieszczeniach bo instalacja byłaby przewymiarowana i tylko utrudniłoby mu to zrównoważenie układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 07.11.2019 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Wrzuć rzut. Wentylacja grawitacyjna? Tak, grawitacyjna, pomieszczenie pod schodami miało być zamknięte dlatego tam miała być docelowo wentylacja, jednak będzie tam przestrzeń otwarta. I pytanie czy wybijać ją tam czy w wiatrołapie czy w ogóle ją robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek321 07.11.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Ja bym zrobił kratkę na holu z regulacją. W wiatrołapie nie ma co wentylować, a na holu zawsze będzie można zamknąć jak będzie za mocno wiało zimnem, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts