niktspecjalny 11.11.2019 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Po czterech może być. Zresztą - przecież nie jest tak, źe kominek nudzi się każdemu. Po czterech też już uważałem kominek za zbędny gadżet. Teraz, kiedy do jego budowy trzeba będzie doliczyć obowiązkowy elektrofiltr sądzę, że wielu inwestorów na starcie będzie sądziło tak samo. Dlaczego wszyscy mają uważać tak jak ty? Wałkowane umiłowanie kominka skreślasz poprzez swoją niechęć którą odkryłeś dopiero po 5 latach.W takim razie co z twoim , postrzelam sobie .............. samochodem , sypialnią , ogrodem , grillem ,kosmetykami - perfumami męskimi ,itp itd.Te np. wymienione zmieniasz ? Ciekaw jestem na jakie.. Naucz się proszę ,że kominek nie jest żadnym gadżetem. Twoje reku bo włączać nie muszę chyba ,że auto.To także gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa7 11.11.2019 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Dla tych "tworzących historie" Mam 55 calowy telewizor w sypialni wrzucam sobie na niego nagrania palącego się ognia (najlepszy jest ten z wyjącymi wilkami w tle") Niezapomniny sex . Polecam. Też jest gorąco a nic się nie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2019 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Dla tych "tworzących historie" Mam 55 calowy telewizor w sypialni wrzucam sobie na niego nagrania palącego się ognia (najlepszy jest ten z wyjącymi wilkami w tle") Niezapomniny sex . Polecam. Też jest gorąco a nic się nie pali Zaprezentuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 11.11.2019 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Dla tych "tworzących historie" Mam 55 calowy telewizor w sypialni wrzucam sobie na niego nagrania palącego się ognia (najlepszy jest ten z wyjącymi wilkami w tle") Niezapomniny sex . Polecam. Też jest gorąco a nic się nie pali taaa ja tez lubię lizać lizaka przez folię Wszystko się da! Każdy ma inną wrażliwość, co widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 11.11.2019 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Post pochwalny, bo rzeczywiście jest czym się pochwalić Jako że sami niedługo staniemy przed wyborem jaki kominek dorzucam Twoje zdjęcia do listy inspiracji. Nie o to mi chodziło, ale bardzo dziękuję Jakby chodziło o samą obudowę, to bym ją przynajmniej wymyła:cool: Ale cieszę się bardzo, że nawet w takim wydaniu się podoba. Tylko muszę dodać, ze po mimo pięknego kamienia, kominek zachwyca dopiero jak się pali:) Żyje! A to kamień, może fatalne zdjęcia z telefonu i te co pocięte tez są zakurzone, ale jest piękny z bliska, taki nieoczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.11.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Po czterech może być. Zresztą - przecież nie jest tak, źe kominek nudzi się każdemu. Po czterech też już uważałem kominek za zbędny gadżet. Teraz, kiedy do jego budowy trzeba będzie doliczyć obowiązkowy elektrofiltr sądzę, że wielu inwestorów na starcie będzie sądziło tak samo.Elektrofiltr to Twój pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.11.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Nie o to mi chodziło, ale bardzo dziękuję Jakby chodziło o samą obudowę, to bym ją przynajmniej wymyła:cool: Ale cieszę się bardzo, że nawet w takim wydaniu się podoba. Tylko muszę dodać, ze po mimo pięknego kamienia, kominek zachwyca dopiero jak się pali:) Żyje! A to kamień, może fatalne zdjęcia z telefonu i te co pocięte tez są zakurzone, ale jest piękny z bliska, taki nieoczywisty. [ATTACH=CONFIG]436901[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]436902[/ATTACH]Szczota w różnych miejscach inaczej wybrała? Skład mineralny powierzchni kamienia na to wskazuje...To dodatkowy efekt na plus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.11.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 No dobrze...nie wiem jakiej wielkości mamy popielnik, to pod rusztem? Sam zerknij. [ATTACH=CONFIG]436884[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]436886[/ATTACH] Bardzo ładny pokój wygląda trochę jak kaplica ale OK , ma klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2019 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Bardzo ładny pokój wygląda trochę jak kaplica ale OK , ma klasę. Ty to chyba w kaplicy nie byłeś no chyba ,że w Sykstyńskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2019 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Elektrofiltr to Twój pomysł? Proszę Cię Piotr litości jaki pomysł. Tak sobie powiedział po swojemu.Jeszcze rów melioracyjny przed chałupą i korytarz powietrzny na zrębki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.11.2019 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Elektrofiltr to Twój pomysł? Nie, radnych mojego miasta. I nie wiem, czy tylko mojego, bo to to chyba na szczeblu województwa uchwalono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.11.2019 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Współczesne samochody mają filtry. Niektórzy je wycinają BO TAK.Może współczesne kominki, spełniające wyśrubowane normy EKO (taka reklama kominkarzy) też powinny posiadać takie filtry ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 11.11.2019 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Technologia żeliwna była na topie jakieś 20 lat temu. Skierowanie palenisk w kierunku konstrukcji zduńskich (wykładanych spora ilością szamotu), okazało się strzałem w 10! ... A czy Jotul caly czas nie buduje zeliwnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.11.2019 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Współczesne samochody mają filtry. Niektórzy je wycinają BO TAK. Masz na myśli filtr cząsteczek stałych? Te filtry działają jak szambo. Jak się zapełni - to się wylewa. I co z tego, że się nie wylewa cały czas, tylko od czasu do czasu (za to dużo bardziej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.11.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Wylewają (wyrzucają) czy wypalają?Elektrofiltry na kominkach lub na kominach elektrowni też wywalają czy "coś" z tym robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.11.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Wylewają (wyrzucają) czy wypalają? Co za różnica, jak to nazwiesz? Wyrzucają do atmosfery. Elektrofiltry na kominkach lub na kominach elektrowni też wywalają czy "coś" z tym robią? Coś robią. Przynajmniej z elektrowni. Sprzedają to nawet. Może nawet ten syf (popioły) masz w swoim betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.11.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Ok, jeżeli wypalają to wyrzucają inny syf. Kominkarze wypalają w swoich "ekologicznych" kominkach drewno wyrzucając syf do atmosfery. Podobnie gaziarze (inny syf w innych ilościach) i ci od PC. Też wyrzucają syf do atmosfery. Tylko pośrednio i generalnie nie w swojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.11.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Ok, jeżeli wypalają to wyrzucają inny syf. Kominkarze wypalają w swoich "ekologicznych" kominkach drewno wyrzucając syf do atmosfery. Podobnie gaziarze (inny syf w innych ilościach) i ci od PC. Też wyrzucają syf do atmosfery. Tylko pośrednio i generalnie nie w swojej okolicy. Ja dziś jadłem fasolę to też dorzucę to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.11.2019 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Siarkowodór Uważaj z ogniem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.11.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Siarkowodór Uważaj z ogniem!! Nie będę się wypinał w stronę kominka myślałem ze metan ale też wybuchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts