Jeremies 10.11.2019 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Stoję przed zakupem okien i dostałem m.in. ofertę z Oknoplastu. Za 9 okien w tym 1 tarasowe i 2 balkonowe wraz z roletami wew. sterowanie elektryczne chcą ok. 30 tys. z montażem. Wersja Winergetic. Jakie macie doświadczenia z oknami tej firmy? Warto się nimi zainteresować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 10.11.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Wg mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 10.11.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Z roletami wewnętrznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 12.11.2019 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Stoję przed zakupem okien i dostałem m.in. ofertę z Oknoplastu. Za 9 okien w tym 1 tarasowe i 2 balkonowe wraz z roletami wew. sterowanie elektryczne chcą ok. 30 tys. z montażem. Wersja Winergetic. Jakie macie doświadczenia z oknami tej firmy? Warto się nimi zainteresować? mam okna Oknoplastu - na ten moment czekam już prawie 2 miesiące na usuniecie usterek okna HST na które wydałem kilkanaście tysięcy złotych - okno już w momencie montażu było z usterkami ... OknoPlast ma chyba problem z kontrolą jakości swoich produktów skoro wychodzą już z fabryki z usterkami. Denerwujace bo Ja uregulowałem płatnośc po 3 dniach od otrzymania faktury a na usuniecie usterki czekam już prawie 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 13.11.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 To pewnie stąd ta obecna promocja. Z drugiej strony w Internetach można znaleźć osoby zadowolone z okien tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 13.11.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Jeśli można coś zasugerować to czy warto powinny się wypowiadać osoby użytkujące cokolwiek przez powiedzmy kilka lat. Kiedy czytam "mam okna firmy xxx i polecam. Montowali miesiąc temu" to ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.11.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Jeśli można coś zasugerować to czy warto powinny się wypowiadać osoby użytkujące cokolwiek przez powiedzmy kilka lat. Kiedy czytam "mam okna firmy xxx i polecam. Montowali miesiąc temu" to ręce opadają. Oj czemu się dziwisz. Przecież człowiek jest przekonany, że wybrał jeśli nie najlepiej, to chociaż optymalnie i nie kupuje okien bo są słabe i tanie.. Jeśli już to tanie i dobre A wszyscy trzeźwo myślący, nie będący w transie zakupów swoje wiedzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 14.11.2019 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 mam okna Oknoplastu - na ten moment czekam już prawie 2 miesiące na usuniecie usterek okna HST na które wydałem kilkanaście tysięcy złotych - okno już w momencie montażu było z usterkami ... OknoPlast ma chyba problem z kontrolą jakości swoich produktów skoro wychodzą już z fabryki z usterkami. Denerwujace bo Ja uregulowałem płatnośc po 3 dniach od otrzymania faktury a na usuniecie usterki czekam już prawie 2 miesiące. Kiepsko to wróży jeśli chodzi o jakość okien Oknoplastu i (odpukać) serwisu gwarancyjnego. Inna opcje to: 1/ okna MS więcej niż OKNA (seria MSline+ MD) okucia MACO MULTI-MATIC, montaż: - piana poliuretanowa - kołki lub kotwy montażowe 2/ okna MIROX profil Ideal 8000 okucia firmy Winkhaus Activ Pilot concept WK2, montaż wielowarstwowy okien z wykorzystaniem taśm paroszczelnych i paroizolacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 14.11.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat profili kommerling? Odebrałem dzisiaj telefon od jakiegoś producenta okien i zaproponował mi wycenę na okna robione na tym profilu oraz drugą na vece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.11.2019 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat profili kommerling? Odebrałem dzisiaj telefon od jakiegoś producenta okien i zaproponował mi wycenę na okna robione na tym profilu oraz drugą na vece. Przeczytaj sam co napisałeś i zastanów się... "Miałem kupić Volvo ale odebrałem dzisiaj telefon od jakiegoś producenta samochodów na oponach Pirelli albo Michelin z silnikiem diesla. Możecie się wypowiedzieć co wybrać?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 14.11.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Pytam o sam profil. Producenta okien sam zweryfikuję, bo pewnie i tak nie jest z Twojego regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 14.11.2019 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat profili kommerling? Marka mało znana i trochę w Polsce zapomniana, co jest zasługą dystrybutora. W Niemczech, bardzo szanowana, z długą tradycją. 88 mm to dobre, solidne rozwiązanie. Jeśli producent z okolic Krakowa, to warto wziąć go pod uwagę, ale sądzę, że to raczej któraś z mniejszych firm, a wtedy... ryzyko rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 14.11.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Producent ze Skawiny. Niby obok Krakowa, ale to nie sam Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 14.11.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Może nie Kommerling ale spokrewnione KBE 88mm w przypadku marnego producenta bije rekordy w wyginaniu się w obu płaszczyznach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 14.11.2019 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Producent ze Skawiny. Niby obok Krakowa, ale to nie sam Kraków. Mników gm. Liszki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2019 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Może nie Kommerling ale spokrewnione KBE 88mm w przypadku marnego producenta bije rekordy w wyginaniu się w obu płaszczyznach. A popatrz, wspomnienia sprzed 20 lat sugerowałby by, że KBE to bardzo mocny profil.. ;( jak ten czas się zmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 15.11.2019 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Przed 20 laty trudno było o kiepski profil, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 15.11.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Może nie Kommerling ale spokrewnione KBE 88mm w przypadku marnego producenta bije rekordy w wyginaniu się w obu płaszczyznach. Koemmerling nie był spokrewniony z KBE. Czy fakt, że ta zacna marka znalazła się w ręku jednego właściciela wraz KBE świadczy o pokrewieństwie? Moim zdaniem DNA zdecydowanie inne, chyba że przybrany rodzic zaczął coś majstrować przy kodzie genetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 21.11.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Właśnie dostałem ofertę na okna Winergetic Premium i porównując parametr Uw obu serii (Standard i Premium) wychodzi mi, że w większości okien parametr ten jest lepszy o ok. 0,3 - 0,5 na rzecz Standard. Czyli wciąż totalny mętlik w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvcwindow 21.11.2019 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Producent profili Profine-Group znany za swojego czasu z działań na rzecz ochrony środowiska tzw okna bezołowiowe , z linii Greenline - kiedyś , teraz nie wiem jakiego stabilizatora używają . W sumie taktyczna zagrywka pijarowa za swojego czasu . Profile KÖMMERLING , Trocla, KBE . Pytanie, czy Jesteś technologiem od okien / producentem , że tak dokładnie interesują Cię profile pvc i w jaki sposób Jesteś w stanie zweryfikować gotowy produkt i producenta ,skoro w Polsce jest zarejestrowanych kilka tysięcy podmiotów produkujących okna - od garażu do molochów . Dochodzi montaż, rodzaj , jakość . Obsługa gwarancyjna , pogwarancyjna, serwisowa , regulacje itd . Porównywanie ofert z pdf / wydruku i patrzenie na prostokącik + Uw + CeNa ma się jak ......nie będę brzydko pisał . Zbieranie i weryfikacja . Znowu przypomina mi się piękna słoneczna jesienna niedziela i te podgrzybki , borowiki w koszyku , achh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts