ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 21.11.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Ty to wiesz. Ja to wiem. Przeciętny inwestor skąd ma wiedzieć? Architekt adaptujący zbyt często chyba tego nie mówi. Oczywiście inwestorzy są różni. Ci świadomi: albo wiedzą co chcą i co projekt powinien zawierać, ze świadomością, że na fuszerki ich nie stać; albo chcą maksymalnie zaoszczędzić na PnB z pełną świadomością, że tą przykładowo wodą w piwnicy to będą się martwić kiedyś. Mam jednak wrażenie, że większość inwestorów po prostu nie ma żadnej z tych dwóch świadomości. dlatego warto, choćby tu na FM pisać wskazując zakres Projektu i ( może w części ) uchronić potencjalnych Inwestorów przed błędnie podejmowanymi decyzjami, które ( zazwyczaj ) mają konsekwencje z chwilą realizacji budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts