Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile jedziecie do pracy?

Bobbiy

Recommended Posts

Ile zajmuje Wam dojazd do pracy?

Mam możliwość wybudować dom 25km od miejsca pracy/centrum miasta (Łódź).

Czas dojazdu około 50 min w jedną stronę. Po drodze są przejazdy kolejowe i spore korki.

Jest to dość sporo, w tym czasie dojechałbym prawie pociągiem do Warszawy... (1h 5min).

Rozważam też opcję kupienia działki bliżej centrum co z kolei finansowo mnie jeszcze bardziej sponiewiera. :yes:

Jak jest u Was?

Edytowane przez Bobbiy

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I

Czas dojazdu około 50 min w jedną stronę. Po drodze są przejazdy kolejowe i spore korki.

Jest to dość sporo, w tym czasie dojechałbym prawie pociągiem do Warszawy... (1h 5min).

1h 5min to czas dojazdu z domu na dworzec PKP w Łodzi + przejazd PKP do W-wy i z dworca PKP do pracy?

Może łącznie wyjdzie 2h lub więcej?

Chyba nie więc to 50 minut nie jest aż tak źle.

5,3 km i 10-15 minut samochodem. Autobusem było by łącznie 30-40 minut w tym 2x dojście.

Edytowane przez d7d

1h 5min to czas dojazdu z domu na dworzec PKP w Łodzi + przejazd PKP do W-wy i z dworca PKP do pracy?

Może łącznie wyjdzie 2h lub więcej?

Chyba nie więc to 50 minut nie jest aż tak źle.

5,3 km i 10-15 minut samochodem. Autobusem było by łącznie 30-40 minut w tym 2x dojście.

To też łatwo nie masz... Ostatnio bywałem regularnie w Łodzi- piękne, klimatyczne miasto. Widać, że się rozwija, powoli, ale jednak wszytko idzie do przodu.

Nie idzie czegoś Ci tam ogarnąć na miejscu? Nawet za mniejszą kasę, bym się nie zastanawiał. Bo z tego co rozumiem to dziennie spędzasz 4h w drodze do i z pracy.No chyba, że to lubisz, ale wątpię.

Jak mieszkałem w mieście w trakcie budowy to chodziłem na piechotę 3,5 km w jedną strone, zawsze nie kupiłem bilet miesięcznego za 88zł czas był ten sam bo musiałem jechac z przesaidką i na około :) Jak sie przeprowadziłem to miałem robotę ok 3 km też łaziłem butem. Od dwóch lat dałem sobie spokój z robotą bo nie warto. Edytowane przez kulibob

Aktualnie mieszkam obok dworca PKP Łódź - Warszawa, a do pracy w Łodzi mam 15min.

Dlatego dość mocno zastanawiam się nad działką pod dom, która już jest oddalona o te 50 min od centrum, nie chciałbym całe życie być potem niezadowolonym z odległości, dlatego muszę to dobrze przemyśleć :D

Wszystkie firmy, które mnie interesują znajdują się tylko w centrum Łodzi.

Do Warszawy to tylko takie porównanie - dużo ludzi tak pracuje dojeżdżając. Ja bym sobie zafundował podobny czas dojazdu do pracy w Łodzi .. za stawkę łódzką.

U nas jednym samochodem odwożę dzieci do szkoły , żonę do pracy i później ja jadę do pracy. Zajmuje mi to łącznie około 45 minut.

Jak sam jadę to około 30-35 minut.

Bezpośrednio z domu do pracy mam 22km.

Obecnie mieszkamy dalej niż poprzednio i dojazd nam się wydłużył o około 10minut , ale stwierdzilismy że wolimy dlużej jechać i mieszkać w spokojniejszej , prawie "bezludnej" okolicy niż w zatłoczonej , gęstej zabudowie i być kilka minut szybciej w domu ..

Przypomniała mi się taka historia...

Pewien policjant opowiadał, że najwięcej jest wypadków pod dużymi miastami. Ludzie często chcą udowodnić sobie i całemu światu, że wyprowadzając się pod miasto, czas dojazdu wcale się dużo nie wydłuży. Zapieprzają wtedy i wymuszają, by wyszło na ich wersję.

Może tak samo jest z nami...