eldorado2009 15.11.2019 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) Pod koniec grudnia otrzymam klucze do mieszkania w stanie deweloperskim.Ściany wewnętrzne były tynkowane ponad miesiąc temu (wszystkie okna są otwarte, ale wiadomo jaka jest pogoda). Wylewka podłogowa będzie wylewana na dniach. Czy w drugiej połowie stycznia może już wejść ekipa wykończeniowa? Czy wszystko zdąży wyschnąć do tego czasu na tyle, aby kłaść gips na ściany i panele/płytki na podłogi? Nie wiem na ile to pomoże, ale mógłbym wprowadzić podczas wykończenia jakieś dodatkowe źródło ciepła, farelka, czy coś? Nie wiem jeszcze kiedy będę mógł włączyć centralne ogrzewanie i na ile jest sens. Edytowane 15 Listopada 2019 przez eldorado2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 16.11.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 W takim wypadku to bardziej musisz wyciągnąć wilgoć niż grzać. Chyba że będzie minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.11.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Nie wiem na ile to pomoże, ale mógłbym wprowadzić podczas wykończenia jakieś dodatkowe źródło ciepła, farelka, czy coś? Nie wiem jeszcze kiedy będę mógł włączyć centralne ogrzewanie i na ile jest sens. Ogrzewanie kaloryferami? Jak tak to grzej i wietrz. Przed płytkami (a tym bardziej przed panelami czy drewnem) sprawdź wilgotność wylewki. Jak ogrzewanie podłogowe - to miesiąc po wylewkach rozpocznij cykl wygrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts