Cifer 15.11.2019 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Dzień dobry, Mam problem z nieuczciwym geodetą. Zleciłem mu wykonanie pomiarów powykonawczych, które fizycznie sporządził na początku roku 2019. Otrzymałem mapki, które wraz z resztą dokumentacji zgłosiłem do Inspektora Powiatowego celem zawiadomienia o zakończeniu budowy. Na tym etapie wszystko zostało potwierdzone. jednak do dzisiaj geodeta nie dopełnił formalność w Starostwie Powiatowym i niestety nie mogę otrzymać wypisu z ewidencji budynków. Z tego co zrozumiałem w Starostwie, dopóki geodeta nie wypełni operatu ( czy czegoś takiego) nie będzie to możliwe. Starostwo twierdzi, że nie ma mocy prawnych, aby zobligować do tego geodetę. Geodeta niestety zbywa mnie od lutego i obawiam się, że nie dopełni obowiązku. Czy jest jakiś termin, który by go obligował? Co mogę zrobić w tym temacie? Jakaś skarga? Niestety prośby i „groźby” nie przynoszą efektu Z góry dziękuje za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.11.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Podpisałeś geodecie "Wniosek o ujawnienie zmian w Ewidencji Gruntów i Budynków.." ? On nie oddał operatu z twoim wnioskiem i na mapie ewidencji guntów nie ma twojego budynku? Kierunek geodeta powiatowy - idż z mapą którą dostałeś od "geodety" któremu zleciłeś pracę i kopią zlecenia, aby było wiadomo co zlecałeś. Na drugi dzień zacznie się coś dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cifer 18.11.2019 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że wniosek podpisałem ( w starostwie geodeta zaczął czynności związane z operatem).Na mapie nie ma mojego budynku tylko zaznaczony obrys domu w budowie. Niestety zlecenia nie posiadam tylko gotową mapkę od geodety - spróbuję uderzyć od powiatowego z tym co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.11.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Na mapie od geodety jest numer zgłoszenia. Jeśli mapa od geodety ma stempele urzędowe, to sądzę że teraz finał nastąpi blyskawicznieee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 30.12.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Spróbuj eskalować temat na szczebel wojewódzki a następnie krajowy.Zbieraj dowody, możesz też zgłosić sprawę na policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 30.12.2020 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Zbieraj dokumenty i uderz do CBA na szczeblu centralnym zlecą poniżej ale zlecenia centrali inaczej się traktuje. A sprawa łatwa to i efekt szybki, a to w służbach cieszy . Dwa województwa dalej weź geodetę z listy biegłych sądowych. Powiedz co i jak dobrze opłać i w porozumieniu z CBA niech sprawę załatwia. Będziesz mieć zasługę przed Bogiem i miejscowym społeczeństwem za usunięcie śmiecia , a i miejscowe biurwy przez jakiś czas będą urzędnikami. Oczywiście od biegłego geodety faktury rachunki miech menda będzie tym obciążona, albo skarb państwa- fundusz operacyjny CBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 30.12.2020 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 A co to zmienia, kierowanie tworem mafijnym i sprawstwo kierownicze. Co ci szkodzi umówić się w CBA i wyżalić całkowicie dokumentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 31.12.2020 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 [Dziękuję za podpowiedź. Policja odpada, bo ma komendanta kolegę. Głównego komendanta Policji? Nie rozumiem tego słowotoku, ja bym dawno zakasał rękawy i eskalował gdzie się da. Pisanie tu nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tossa 31.12.2020 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Myślę,że powinnam opuścić to forum Edytowane 31 Grudnia 2020 przez tossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tossa 31.12.2020 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 (edytowane) jeszcze jedna sprawa. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez tossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts