ciężkiprzypadek 25.11.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Jak widać na wizualizacjach zmieścił się stół i to 1,8 x 0,9 i jest dużo miejsca jeszcze. Pozdrawiam. Tak, tylko te duzo miejsca to na przedpokoju. Tu nie rozłożysz stołu, bo sobie zatkasz wejście do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuskaa1919 25.11.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Autorka ma salon ok 23 m. Podałam przykład swojego - na małą rodzinę. na co dzień mamy okrągły stół na 4 miejsca, małą komodę na szkla w części wypoczynkowej dwie dwójki kanapy, dtolik, fotel TV i kominek. Ja mam 23 m i to faktycznie nie za dużo miejsca. Ale tutaj salon jest mega otwarty na hall przez co robi się już ok 30 m. Ja nie wiem jak wy patrzycie, przecież nawet na wizualizacjach widać że wszystko pięknie się mieści i jeszcze zostaje dużo reprezentacyjnej przestrzeni w części jadalniano halowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuskaa1919 25.11.2019 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Tak, tylko te duzo miejsca to na przedpokoju. Tu nie rozłożysz stołu, bo sobie zatkasz wejście do kuchni. A po co ma go rozkładać w hallu skoro zmieścił się cały w wykuszu? Zastanówcie się co piszecie proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 25.11.2019 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Ja mam 23 m i to faktycznie nie za dużo miejsca. Ale tutaj salon jest mega otwarty na hall przez co robi się już ok 30 m. Ja nie wiem jak wy patrzycie, przecież nawet na wizualizacjach widać że wszystko pięknie się mieści i jeszcze zostaje dużo reprezentacyjnej przestrzeni w części jadalniano halowej Wszystko prawda, tylko czy chciałabyś jeść obiad świąteczny na przedpokoju? Chyba, że autorka nie ma zamiaru urządzać duzych imprez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 25.11.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 A po co ma go rozkładać w hallu skoro zmieścił się cały w wykuszu? Zastanówcie się co piszecie proszę.... Cały w wykuszu, czyli 0,7m x 1,3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuskaa1919 25.11.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Cały w sensie nie wystaje na hall. Na prawdę tak ciężko to pojac? Nie widzisz tego na wizualizacji ile jeszcze jest miejsca? Nic nie jest zastawione. Nic nie wystaje na hall. Poza tym wykusz ma 0,6 x 2,3 jak już coś. Nie dziwię się że takie pierdoły gadacie jak nawet wymiarów z projektu że strony nie umiecie przeczytać. Tak samo druga koleżanka ze skosami straszy że nie wygodnie... To że tobie jest niewygodnie nie znaczy że innym też. Wszystko zależy od projektu. Jak widać na powyższym w głównej sypialni jest duża lukarna więc skos jest tylko pod łóżkiem. Faktycznie brak miejsca na szafy... To samo drugi pokój. Skos tylko na małej ścianie i aż 3 ściany do ustawiania mebli. Super niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuskaa1919 25.11.2019 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Kończę ta dyskusje a tobie autorko posta życzę żebyś tak zaaranzowala swój domek i pokazała tu zdjęcia żeby wszystkim szczęki opadły jak tutaj "niewygodnie i mało miejsca", wystarczy trochę przestudiowac wymiary z projektu. Autor zaplanował tu jak widać duży stół właśnie w wykuszu więc nie ma prawa to źle wyglądać. Pochwal się kiedyś jak ci wyszło żegnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 25.11.2019 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Poza tym wykusz ma 0,6 x 2,3 jak już coś. Zgadzam się i to właśnie na podstawie tych wymiarów, zmierzyłam wielkość stołu. ma 0,7m x 1,3m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millu09 25.11.2019 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Na jakiej podstawie to zmierzylas? Masz raj wprswne oko? To chyba coś co nie pykło bo stol jest zwymiarowany na 1,8 m i jak tylko wrócę do domu to pokaże to. Masakra. Zaczynam żałować że założyłam ten wątek bo same znawczynie się znalazły. Żałosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 25.11.2019 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Na jakiej podstawie to zmierzylas? Masz raj wprswne oko? To chyba coś co nie pykło bo stol jest zwymiarowany na 1,8 m i jak tylko wrócę do domu to pokaże to. Masakra. Zaczynam żałować że założyłam ten wątek bo same znawczynie się znalazły. Żałosne. Czy ja Ciebie obrazam? Chciałaś opinii innych, to uszanuj to co napiszą. Chyba, ze nie o to Ci chodziło..... zmierzyłam na planie rzutu z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millu09 25.11.2019 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Nie da się zmierzyć wymiarami skoro nie wiesz jaka jest nawet skala. Jak ktoś pisze bzdury to ręce opadają na prawdę. Wszystko wiecie najlepiej a gówno wiecie. To nie jest obraża a stwierdzenie faktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.11.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Nie da się zmierzyć wymiarami skoro nie wiesz jaka jest nawet skala. Jak ktoś pisze bzdury to ręce opadają na prawdę. Wszystko wiecie najlepiej a gówno wiecie. To nie jest obraża a stwierdzenie faktu. Jak mam kreskę podpisaną "2,3m" czy "0,6m" to wszystko mogę zmierzyć. Nie uczyli tego na geografii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.11.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 też mam wrażenie, ze autorka watku potrzebowała potwierdzenia tego co robi a nie rad. Moje zdanie opiera się na 12-sto letnim mieszkaniu w domku z poddaszem .Ale skoro wizualizacja pokazuje Ci, że będzie luźno i dużo miejsca....To nie o to chodzi, że mieszka się żle w małym metrażu, ale nie ma co wmawiać sobie, że będzie swobodnie i dużo miejscaŻyczę Ci oczywiście wszystkiego dobrego i zadowolenia z domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millu09 25.11.2019 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Poza tym zmierzylas na stronie projektanta mniemam a nie na mim rzucie. A ja tam wstawilam stół 1,8 m. I skoro tak pisze to tak jest i nie musisz robić za detektywa i z miarka w oczach pisać mi tutaj takie brednie. Inaczej się tego nazwać nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millu09 25.11.2019 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Nie da się zmierzyć wymiarami skoro nie wiesz jaka jest nawet skala. Jak ktoś pisze bzdury to ręce opadają na prawdę. Wszystko wiecie najlepiej a gówno wiecie. To nie jest obraża a stwierdzenie faktu. Kolejny mądry się znalazł co nie widział prysznica pod schodami. Ciebie za to chyba nie nauczyli kultury. Nie rozmawiamy o rzucie ze strony tylko mojej wizualizacji gdzie stół ma 1,8 m. Jak tak bardzo chcecie żebym wam to udowodniła to nie ma sprawy. Wejdę tylko na komputer. Co do drugiej koleżanki jeśli tak mogę się wyrazić to potrzebowałam porady ale po zrobieniu wizualizacji doszłam do wniosku że dla mnie będzie wystarczająco przestronnie. Przynajmniej póki nie zacznę budowy drugiego domu. To jest tylko dom przejściowy. Co nie znaczy że nie mogłabym w nim mieszkać do końca życia bo podoba mi się i wg mnie miejsca jest w sam raz. W kolejnym domu również nie widzę sensu w montowaniu salonu 40m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 25.11.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Poza tym zmierzylas na stronie projektanta mniemam a nie na mim rzucie. A ja tam wstawilam stół 1,8 m. I skoro tak pisze to tak jest i nie musisz robić za detektywa i z miarka w oczach pisać mi tutaj takie brednie. Inaczej się tego nazwać nie da. Salon 23m jest ok, i duży stół też się zmieści, ale korzystanie z niego nie będzie komfortowe. Często na wizualizacjach pokazywane są pomieszczenia umeblowane miniaturkami mebli, tak też jest w tym przypadku na domoweklimaty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millu09 25.11.2019 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Ale ja zrobiłam swoją wizualizacje w programie, zwymiarowana. Wystarczy cofnąć stronę czy dwie do tyłu. Nie uważam żeby korzystanie ze stołu w tym wypadku było niekomfortowe. Kuchnia też będzie powiększona kosztem przedsionka więc wejście do kuchni stól nie zastawia. W mojej wizualizacji jest wszystko tak jakbym sobie to wyobrazala no i ten stół 1,8 m wg mnie w niczym nie przeszkadza. Mniejszy byłby nawet za mały na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.11.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 (edytowane) Wystarczy cofnąć stronę czy dwie do tyłu. Można cofnąć w bok albo do przodu? Nie uważam żeby korzystanie ze stołu w tym wypadku było niekomfortowe. Stół to metr. Krzesło min. 50cm. Żeby dało się wstać - szczupła osoba potrzebuje jeszcze ze 20cm. Wychodzi 240cm. Wsunięcie tego w wykusz 2,3m będzie utrudniało wstawanie chudzielcom a co dopiero tęższym osobom. I jak stąd wyjść, jak pozostałe miejsca zajęte? Pewnie, można się męczyć ze stołem 70cm i krzesłami z pionowym oparciem. I wmawiać sobie i innym, że jest dużo miejsca. Jak pisałem na początku - na tym etapie nie ma sensu pytać i przekonywać innych. Musisz być zadowolona i przekonuj siebie. A tak jeszcze na marginesie: - łączenie wentylacji grawitacyjnej z mechaniczną jest niedopuszczalne - a tak masz zaprojektowane (przynajmniej w oryginalnym projekcie którego fragmenty są na stronie) w salonie - powodzenia z pociągnięciem rekuperacji i hydrauliki. Nieźle trzeba będzie upychać. - wpuszczanie wanny w płytę fundamentową to oryginalny pomysł. Trochę nie pasuje do "energooszczędnego domku" - podobnie jak inne rozwiązania tu zastosowane. - pomysł z puszczeniem kanalizacji z górnej łazienki w ścianie pokoju oryginalny. I do tego w ścianie nośnej... Na pewno konstruktor to wrzyklepał? Nie było problemu z wypuszczeniem tego na brzegu płyty, gdzie powinno być wzmocnione zbrojenie? Bazuję na fragmentach projektu dostępnych w plikach do pobrania na stronie gotowca. Edyta: Jak ustawisz stół tak, jak w wersji po zlikwidowaniu pokoiku ciekawym, jak będą reagować biesiadnicy, jak ktoś na górze spuści wodę w kibelku. Edytowane 25 Listopada 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 25.11.2019 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Myślałam o czymś takim jak na rysunku poniżej, no ale musiałabym wtedy przestawić kominek na ścianę między kuchnią a wiatrołapem a co z telewizorem ? Czy takie coś byłoby ok? Wtedy salon miałabym ok 40m2. Czy lepiej zostawić tak jak jest ? Bo z kolei teraz połowa salonu wydaje się strasznie pusta, szczególnie w wykuszu....[ATTACH=CONFIG]437427[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]437427[/ATTACH] Cześć, na Twoim rysunku stół może mieć 1,8m ale jest bardzo wąski a krzesła to chyba dla lalek. Mam w takim samym pomieszczeniu stół 1,75/0,9m, po 3 krzesła z każdej strony więc wiem jak to wygląda w rzeczywistości. Zauważ, że ten malutki stolik przy maleńkiej rogówce jest niewiele mniejszy od dużego stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millu09 25.11.2019 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Stol ma 1,8 na 0.9 a krzesła nie są jak dla lalek. Wszystko zwymiarowalam. Ale skoro wy wiecie lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts