Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu i wielkość salonu

millu09

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Można cofnąć w bok albo do przodu?

Wentylacja jest tylko mechaniczna...

Wanna nie będzie wpuszczona w płytę a w styropian.

Nie widzę problemu z upchaniem ręku ani hydrauliki. Mąż też nie. Kanalizacja jest tylko na parterze w ścianie, potem będzie wyprowadzona obok ściany, poza tym mamy strop smart o to nie wadzi. Zresztą nie widzę potrzeby tłumaczenia ci się z czegokolwiek. Temat był o czym innym i już się wyczerpal. Pozdrawiam...

Nigdy nie robi się ciemnego sufitu w malutkim pomieszczeniu by go powiększyć, ten trik stosuje się w przypadku gdy chodzi nam o obnizenie danego pomieszczenia.

Nie ppisałem o "powiększaniu" per se lecz o łamaniu przyjętych reguł. O ile robi się to świadomie.

Ciemny kolor odpowiednio użyty nadaje również głębi. "Głębia" niekoniecznie musi myć tożsama z wizualnym powiększeniem/pomniejszeniem pomieszczenia.

Często też stosuje się trik, gdy czegoś niekorzystnego nie da się ukryć lub jest to trudne to robi się przeciwnie - jeszcze bardziej eksponuje się ten element by nadać charakteru.

Poza tym zmierzylas na stronie projektanta mniemam a nie na mim rzucie. A ja tam wstawilam stół 1,8 m. I skoro tak pisze to tak jest i nie musisz robić za detektywa i z miarka w oczach pisać mi tutaj takie brednie. Inaczej się tego nazwać nie da.

zzakońcyłaś temat i chwała ! Tylko wyjaśnię jakbyś tego nie wiedziała, bo mnie cały czas obrażasz, ze nie miałam jak u Ciebie na wizualizacji wymierzyć, bo pokazałaś ją nam bez wymiarów. Wymiary jedynie są na rzucie projektu.

Poza tym nie jestem jasnowidzem i nie wiedziałam, że powiększasz kuchnię o przzedsionek, bo nigdzie nam tego nie napisałaś.

I jeszcze jedno, życzę więcej spokoju, opanowania, bo nikt tu na Twoim wątku się nie pojawił by Ci dokuczyć ....tylko pomóc, za to Ty na nas napadasz !

Edyta:

Jak ustawisz stół tak, jak w wersji po zlikwidowaniu pokoiku ciekawym, jak będą reagować biesiadnicy, jak ktoś na górze spuści wodę w kibelku.

Jak im porządnie bedzie polewać to nawet nie zauważą.

Odnośnie stołu: co kto lubi. Ja projektowałam chałupe i zostawiłam 2,4m na stół i krzesła i 120cm na slół po długości z premedytacją. Imprez wiekszych nie przewiduje a jak jakaś się zdarzy to przemebluje trochę salon i będzie klimacik lat 90tych.

zzakońcyłaś temat i chwała ! Tylko wyjaśnię jakbyś tego nie wiedziała, bo mnie cały czas obrażasz, ze nie miałam jak u Ciebie na wizualizacji wymierzyć, bo pokazałaś ją nam bez wymiarów. Wymiary jedynie są na rzucie projektu.

Poza tym nie jestem jasnowidzem i nie wiedziałam, że powiększasz kuchnię o przzedsionek, bo nigdzie nam tego nie napisałaś.

I jeszcze jedno, życzę więcej spokoju, opanowania, bo nikt tu na Twoim wątku się nie pojawił by Ci dokuczyć ....tylko pomóc, za to Ty na nas napadasz !

Nikogo nie obraziłam a już na pewno nie Ciebie, więc przestań bredzić. Nigdzie personalnie nie skierowałam do TWOJEJ OSOBY wyzwiska. Pokaż mi to bo jestem sama ciekawa....

Co do moich wizualizacji, piszesz, że nigdzie nie widziałaś i nie wiedziałaś, że powiększam kuchnie. Trzeba było się przyjrzeć moim wizualizacjom i rzutom od góry. Wysyłałam tu je parę razy. No ale nie... lepiej się przyczepić i cały czas stawać przy swoim, bazując tylko na rzucie ze strony architekta.

Piszesz, że nie mogłaś zwymiarować z moich rzutów bo były bez skali.. a jak to zatem zrobiłaś na stronie architekta? Przecież i tu i tu wiadomo jakiej wielkości jest dom ;)

Zresztą nie ważne - skoro ja napisałam ile na wizualizacji ma stół to powinnaś to przyjąć, a nie się ze mną wykłócać i pisać, że nie mam racji. To jest pomoc ? Zauważyłam już nie pierwszy raz bo obserwuję forum długo, że są tu osoby, które wypowiadają się bardzo często, ale tak na prawdę więcej mieszają niż pomagają.

I tak jak obiecałam wrzucam zwymiarowany rzut z meblami... Tak dla jasności i mojej racji ;) 111.jpg

Edytowane przez millu09

Nikogo nie obraziłam a już na pewno nie Ciebie, więc przestań bredzić. Nigdzie personalnie nie skierowałam do TWOJEJ OSOBY wyzwiska. Pokaż mi to bo jestem sama ciekawa....

Co do moich wizualizacji, piszesz, że nigdzie nie widziałaś i nie wiedziałaś, że powiększam kuchnie. Trzeba było się przyjrzeć moim wizualizacjom i rzutom od góry. Wysyłałam tu je parę razy. No ale nie... lepiej się przyczepić i cały czas stawać przy swoim, bazując tylko na rzucie ze strony architekta.

Piszesz, że nie mogłaś zwymiarować z moich rzutów bo były bez skali.. a jak to zatem zrobiłaś na stronie architekta? Przecież i tu i tu wiadomo jakiej wielkości jest dom ;)

Zresztą nie ważne - skoro ja napisałam ile na wizualizacji ma stół to powinnaś to przyjąć, a nie się ze mną wykłócać i pisać, że nie mam racji. To jest pomoc ? Zauważyłam już nie pierwszy raz bo obserwuję forum długo, że są tu osoby, które wypowiadają się bardzo często, ale tak na prawdę więcej mieszają niż pomagają.

I tak jak obiecałam wrzucam zwymiarowany rzut z meblami... Tak dla jasności i mojej racji ;) [ATTACH=CONFIG]437504[/ATTACH]

Niestety tego rzutu nie podawałaś....sama sobie sprawdź.

I napisałam, że Twoje wizualizacje nie miały wymiarów, to nie przekręcaj moich słów. Bo skala i rzuty, to jest co innego niż wizualizacja i wymiary.

Buduj sobie ten domek jak Ci się podoba, mnie do tego nic ....tylko następnym razem zastanów się czy rzeczywiście potrzebujesz opinii innych.

Miał być duży narożnik a jest mikroskopijna sofeczka ;). Przecież ona jest mniejsza niż ten stół. Ktoś tu zaklina rzeczywistość ;).

No i co w związku z tym? Na wizualizacjach doskonale widać, że narożnik tam idealnie pasuje, jakbyś przejrzała cały wątek z wizualizacjami to byś o tym wiedziała. A teraz wstawiłam sobie tam coś innego bo miałam taką ochotę. W odpowiedzi powyżej wstawiłam z powrotem duży narożnik. Ludzie na prawdę nie macie innych problemów? Tak ciężko Wam przyjąć , że ktoś ma rację a Wy nie?! LOL co za forum... Na prawdę zachowujecie się w tym momencie jak w jakimś przedszkolu - ktoś Wam po prostu pisze jak jest, wysyła wizualizacje a wy dalej macie problemy i się czepiacie haha.

Daj sobie spokój bo ja już skończyłam z Tobą rozmowę jakiś czas temu

Skoro mi odpowiadasz, to przeczysz temu stwierdzeniu i chcesz kontynuować.

Może teraz zaczniesz pisać , że skróciłam stół?! Albo w ogóle poprzesuwałam ściany? haha

Dobry humor to podstawa. Oby dopisywal po przeprowadzce.

attachment.php?attachmentid=437514

No, jakiś taki niepodobny ten stół. A narożnik rozjechał stolik. I wyjście na taras się zmieniło. Jak się będzie rozsuwało w tę stronę, to ciężko będzie wyjść.

attachment.php?attachmentid=437429

Edytowane przez Kaizen