Sirpawel 25.11.2019 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Jeżeli zostanie budynek na zimę postaraj się zabezpieczyć piwnice aby do niej woda nie wpływała, jak wpłynie trudno ale im mniej to szybciej potem to wyschnie. Info dla zyha to nie tragedia, ale warto o to powalczyć Tak zrobie, cos sie wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.11.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Przy założeniu, że nie znajdę nikogo to nie mam wyjścia, musi budynek przezimować w takim stanie w jakim jest. Troszkę mnie uspokoiliście. Do tej pory myślałem, że nie przykrycie budynku przed zima = katastrofa naradowa. Nie, to nie jest katastrofa. To znaczy wykonałeś strop nad piwnicą, strop nad parterem i ścinkę kolankową poddasza? Dobrze rozumiem? Na pewno łatwiej byłoby to zabezpieczyć, gdyby nie było tej ścianki kolankowej i budowa kończyłaby się na stropie. Ja będę miał właśnie taką sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sirpawel 26.11.2019 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Nie, to nie jest katastrofa. To znaczy wykonałeś strop nad piwnicą, strop nad parterem i ścinkę kolankową poddasza? Dobrze rozumiem? Na pewno łatwiej byłoby to zabezpieczyć, gdyby nie było tej ścianki kolankowej i budowa kończyłaby się na stropie. Ja będę miał właśnie taką sytuację. Tak dokladnie +wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 26.11.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Jak chcesz zawsze możesz rozciągnąć brezent lub inną plandekę aby jak najmniej się do środka lało. Ale to naprawdę zależy od tego, jak wyglądają dziury w stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.11.2019 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Na pewno największą dziurą jest klatka schodowa. Oprócz tego są pewnie kominy.Masz jakieś balkony, którymi woda mogłaby z poddasza spłynąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sirpawel 28.11.2019 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Na pewno największą dziurą jest klatka schodowa. Oprócz tego są pewnie kominy. Masz jakieś balkony, którymi woda mogłaby z poddasza spłynąć? Klatka schodowa + kominy Balkonow nie mam Troche czytalem jak to zabezpieczyć, mam kilka pomyslow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts