KarolinaAnna 25.11.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Zwracam się z prośbą o pomoc , podpowiedź jak podzielić kamienice na 3 oddzielne mieszkania. Kamienica na parterze składa się z salonu , kuchni i łazienki i długiego korytarza przez który można wyjść do ogrodu. 1 piętro to korytarzyk i 4 pomieszczenia - można by zrobić 2 mieszkania bo wejście jest na prawo i lewo . W kamienicy jest strych który chciałabym zaadoptować jako sypialnie do jednego z mieszkań bo szkoda mi go zostawiać tak bez zagospodarowania. Problemem jest wysokość przestrzeni strychu .W najniższym punkcie strychu po ociepleniu będzie 1,10 m ..... Dlatego tez połowę stropu od strychu chciałabym zlikwidować podwyższając wysokość mieszkania 1 piętra z możliwością wyjścia na strych do sypialni. Nie wiem jak umiejscowić schody.. jak podzielić przestrzeń żeby miało to sens.. może ktoś podpowie mi ..jak to ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2019 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 najlepiej ogarnąc to z architektem, który zrobi projekt przebudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 26.11.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 najlepiej podzielić na 2 mieszkania, wtedy budynek pozostanie jednorodzinnym.w przypadku 3 mieszkań obowiązują już standardy i przepisy budownictwa wielorodzinnego, co niesie reperkusje prawne i techniczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.12.2019 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Projekt przebudowy kamienicy powinien opracować architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts