walent 25.11.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Tak jak w temacie, pytanie dla tych którzy to już mają za sobą niech doradzą jak to powinno iść w kolejności. Obecnie dom mam już otynkowany, wylewki zrobione, elektryka też, c.w.u, c.o + kotłownia wyposażona, już przepalałem w piecu, elewacja również gotowa, ja widzę taką kolejność :1. montaż parapetów wewnętrznych2. gruntowanie ścina i sufitów3. wszystkie zabudowy z płyt k-g ( sufity, kominek itd)4. prze gruntować płyty k-g5. układanie kamienia na ścianie6. I malowanie7. montaż gniazdek i włączników8. układanie płytek na podłogach8. wykończenie łazienki na tip top9. układanie paneli na podłogach + listwy przypodłogowe10. montaż ościeży i drzwi11. obrobienie schodów na klatce schodowej + barierka12. montaż lamp i kinkietów i halogenów13. II malowanie.14. Umeblowanie Jak coś pominąłem to napiszcie co i w którym pkt powinno to być. Jak coś inaczej byście zrobili to napiszcie waszą kolejność, które numerki przestawiaćJeżeli chodzi o pkt 2,4 ktoś może powiedzieć ze bezsensu to robię, ale pytanie mam czy gruntowaliście miejsca tam gdzie mieliście podwieszane sufity czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 27.11.2019 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Podbijamy z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.11.2019 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 Szanowny Panie,W pierwszej kolejności należy wykonać wszystkie prace instalacyjne, montażowe oraz takie, które są związane z kuciem, większym wierceniem czy szlifowaniem. Prace dekoratorskie zostawiamy zawsze na koniec. Montaż futryn lub układanie paneli podłogowych po ostatecznym malowaniu może być ryzykownym rozwiązaniem , gdyż łatwo pobrudzić wówczas ściany. Sufit podwieszany musi być ocieplony, tak więc strop powinien być gruntowany. To samo dotyczy płyt gipsowo-kartonowych. Rekomenduję wykorzystać grunt polimerowy Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaramow 23.12.2019 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Po co ocieplać sufit też tego nie kumam. Jak masz poddasze nie użytkowe to tam dajesz z 10 cm styropianu w celu zaizolowania żeby ciepło nie uciekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2019 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?67345-KOLEJNOŚĆ-PRAC-WYKOŃCZENIOWYCH-po-SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts