Lukaspohl2 28.11.2019 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Dzień dobry.Dostałem w spadku po babci działkę budowlaną ok 1250m2.W kw jest wyszczególnione coś takiego :RV - 0,0979 haB - 0,0267 ha Rozumiem że na obszarze 267m2 mogę postawić dom? A reszta działki to grunty rolne i nie można na nich nic wybudować? W planie zagospodarowania ta działka widnieje jako teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 29.11.2019 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 R - grunty orne B - tereny mieszkanioweJeżeli Twoja działka objęta jest MPZP to powinien być tam zapis o maksymalnej powierzchni zabudowy, jest to podane w procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.11.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Rozumiem że na obszarze 267m2 mogę postawić dom? A reszta działki to grunty rolne i nie można na nich nic wybudować? W planie zagospodarowania ta działka widnieje jako teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej. W ewidencji gruntów masz stan aktualny. Ważne, co jest w MPZP - tam jest stan docelowy, na który możesz zmienić. Może być w ewidencji mieszkaniowy, a nie wybudujesz, bo MPZP przewiduje tu np. drogę ekspresową. A może być tak, że całość to Mn i możesz zabudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts