Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wełna Ursa Premium DF35 z OBI

ByQ_

Recommended Posts

Witam,

Niedługo będę ocieplać poddasze i rozglądam się a wełną.

Znalazłem w OBI wełnę z promocją - 18zl /m2 za wełnę 15cm grubości.

Jest to wełna URSA Premium 035

Dla porównania na składzie wełnę URSA Gold też 035 mogę kupić za 23zl.

Różnica 5zl dosyć duża jak za wełnę o tych samych parametrach i od tego samego producenta.

Nie wiem tylko czym one się różnią, nawet na stronie ursy nie widzę żadnych różnic w opisie poza różnica w dostępności grubości.

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Czy kupowanie wełny z marketu, nawet dużego producenta jest bezpieczne? Będę potrzebować ponad 400m2 na dwie warstwy więc różnica w cenie dosyć duża.

Linie dla marketow zawsze beda liniami dla marketow.

DF35 gold 15cm do ogarniecia za niecale 20zl za m2 wiec roznica wcale nie jest znowu taka duza.

ale... zawsze ludzie w markecie kupowali , kupuja i dalej beda kupowac

a co do jakosci - no coz... cena byla dobra wiec sie pewne rzeczy polubi, poza tym welny przeciez nie widac :D

Powiem tak: Ursa Platinum chyba 0,032 na palecie stało 21 rolek i tak miałem dostarczone, tak przechowywałem ze 3 miesiace nim wbudowałem.

Sprężystość 10/10, wymiary 10/10, łatwośc układania 10/10, pylenie umiarkowane.

To jest prywatna opinia nie poparta żadnymi badaniami, może być stronnicza.

To NIE jest reklama, to subiektywna ocena materiału budowlanego kupionego w hurtowni a nie w markecie.

Tak na marginesie: Wełna która w handlu leży, jest warta tyle co zużyty ...... .

A w ogóle to nie wiem, nie widziałem, zarobiony jezdem.