Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawalerka 32 m2

tomdomtom

Recommended Posts

Witajcie,

Niedługo będę odbierać kawalerkę o powierzchni 32.1 m2. Zaproponowana przez dewelopera aranżacja wygląda w ten sposób:

ji9787p.png

Przejrzałem już bardzo dużo inspiracji, projektów ale dalej mam bardzo duże wątpliwości czy jestem w stanie przy takim układzie i powierzchni w ciekawy sposób zaaranżować powierzchnię. Mam wrażenie, że wszystkie fajne pomysły, które udało mi się znaleźć przeznaczone są dla nastolatków, a zależy mi aby mieszkanie było dostosowane do potrzeb starszej osoby.

Obecne pomysły:

- wyburzenie ścianek działowych łączących kuchnię z pokojem. Powinno to trochę otworzyć przestrzeń, szczególnie że w kuchni nie ma okna.

- myślałem również o wstawieniu również dodatkowej szafy typu 'PAX' na ściance działowej od przedpokoju. Obecnie deweloper przewidział na składowanie bardzo mało miejsca.

- w łazience zamiast wanny - kabina typu walk-in.

- zastanawiałem się również nad tym, aby wydzielić strefę sypialną ale wydaje mi się że przy takich wymiarach mieszkania nie ma to sensu. Może ktoś mnie utwierdzić w tym przekonaniu?

Czy z waszego doświadczenia w przypadku takiego mieszkania jest sens wybierać się do projektanta wnętrz w kwestii aranżacji czy bazować na tym co zaproponował deweloper? A może komuś z racji doświadczenia nasuwają się jakieś pomysły na zmiany w tym mieszkaniu?

Dziękuję z góry za wszelką pomoc :)

architekt wnętrz na pewno najbardziej profesjonalne podejdzie do projektu, skoro nie masz pomysłu na to wnetrze.

można np. zrobić tak:

c49bc2ca7158cd51gen.png

między korytarzykiem a pokojem ażurowa przesłona:

http://take-design.pl/wp-content/uploads/2017/11/DSC_8350.jpg

• 2 weeks później...
  • 5 months później...