Adrian882 01.12.2019 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Chce wykonać tynki suche, najpierw miałem pomysł aby kleic płyty na placki, później pomyślałem że skoro ściany są równe i idealnie trzymają pion to może by na grzebień przykleićTeraz przyszedł mi do głowy nowy pomysł, a mianowicie żeby kółkami rozporowymi przykrecic je bezpośrednio do muru Odcialbym kołnierzyk (żeby się schował całkowicie) od kółka i wywiercil dziurę na niego w plycie i murze jednocześnie i kręcił czarnymi wkretami do płyt gipsowychCo sądzicie o takim rozwiązaniu (oczywiście chce zachowac dylatacje 1cm od dołu i od góry aby płyty nie dostawał naprężeń od pracy budynku) Dom z betonu komórkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 01.12.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Kleiłem parę płyt do bk na grzebień i wydaje mi się, że to jednak lepsze rozwiązanie.- Mechanicznie, bo przylega po całości, a nie tylko trzyma się w kilku punktach.- Akustycznie, bo płyta spaja się z murem i całość jest cicha.- Biologicznie, bo nic Ci nie zamieszka w tej przestrzeni Montaż na kołki wydaje się szybszy, ale montaż na klej gipsowy przebiega całkiem sprawnie i jeśli ściany są równe, to łatwo to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian882 02.12.2019 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 No to może zrobię to na klej na grzebieniu i dodatkowo kilka wkrętów dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 02.12.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 No to może zrobię to na klej na grzebieniu i dodatkowo kilka wkrętów dla pewności Po co ci te wkręty ? Masz równe ściany to na grzebień a jak nie równe to na placki, ten klej wytrzyma 10 razy tyle co twoje śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okocz 04.12.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Swoją drogą do betonu komórkowego da radę i bez kołków. Wkręt wchodzi jak w masło (albo jak w płytę gipsową). Ale ja też proponuję grzebień. Nie musi być nawet na całej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 17.12.2019 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Szanowny Panie,Montaż płyt na elastyczny klej gipsowy jest lepszym rozwiązaniem i niekoniecznie zabiera więcej czasu. Rekomenduję wykorzystać klej gipsowy Śnieżka Acryl-Putz® KG31. Klej jest łatwy w przygotowaniu i aplikacji, charakteryzuje się długim czasem obróbki pozwalającym na swobodne ustawienie płyty w pionie. Oczywiście przed płytowaniem koniecznie trzeba odpylić i zagruntować powierzchnię. Polecam w tym celu wykorzystać grunt polimerowy Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts