lukaszo11 03.12.2019 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Hej, Mam do Was prośbę o wskazówkę. Do założenia wentylacja mechaniczna w istniejącym domku. Układ jednak jest bardzo prosty : - poddasze nieużytkowe gdzie mogę rozłoży rury pod 15 cm ociepleniem z wełny. - parter do wentylacji to 110 m2 w tym : a) kuchnia ok 16 m2 ( wywiew ) b) łazienka ok 13 m2 ( wywiew ) c) salon 49 m2 ( nawiew ) d) sypialnia ok 13 m2 ( nawiew ) e) pokój ok 10 m2 ( nawiew ) Do dyspozycji luna Dospel 200. Ma króćce fi 150 Myślałem zrobić jak na mapce. Po obliczeniu pól przekrojów anemostatów nawiewnych – zgadza się idealnie z polem kanału głównego. W przypadku wywiewu pole będzie nieco mniejsze niż pole kanału głównego. Co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.12.2019 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Co sądzicie ? Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts