an-bud 18.01.2020 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 https://nto.pl/kominek-do-wymiany-albo-montaz-filtrow-ekspert-czeka-nas-rewolucja-kominkowa/ar/c9-14722180?fbclid=IwAR2a2fzwezZohkv0xO0oBNfWFc2y0SbFFC_-gvBMoDNgvCbOESeo7b14Wzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.01.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Jest pięknie. Wieczorem było 21 stopni, a rano 18,6. Kumuluje ciepło, ale samodzielne zaprojektowanie i wybudowanie urządzenia grzewczego, zafascynowało mnie tematem zduństwa. Może zacznę to robić zawodowo? Projektować potrafię, murować także, więc potrzeba jeszcze zdobyć wiedzę. Zdobędziemy wiedzę, tam gdzie naprawdę ona jest i tam gdzie ludzie są życzliwi. Można projektować nie mając wiedzy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 18.01.2020 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Witam,zrobilem kominek otwarty i... rozczarowanie. Kominek dzialal poprawnie, nie dymil. Wystapil co prawda problem z paleniskiem (zaprawa), kupilem nawet klej by to poprawic, ale... doszedlem do wniosku ze ten kominek nie spelnia podstawowej funkcji - nie grzeje tak jakbym tego oczekiwal. Opalu pochlania mase, a ciepla tyle co nic. Wyburzylem wszystko i wstawilem wklad (pewnie koza tez lepiej grzeje). Dla mnie jest to przepasc jesli chodzi o cieplo. Pisze to dla tych co pomysla, ze fajnie miec taki otwarty kominek. Warto sie nad tym zastanowic czy nie bedzie to strata pieniedzy (wymogi ekoprojektu rowniez powodowaly obawy). U mnie kominek mial byc takze awaryjnym ogrzewaniem, owszem w poblizu paleniska szlo sie "zagrzac", ale przy otwartych przestrzeniach temperatura niewiele sie podnosila, nie polecam takiego kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2020 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 https://nto.pl/kominek-do-wymiany-albo-montaz-filtrow-ekspert-czeka-nas-rewolucja-kominkowa/ar/c9-14722180?fbclid=IwAR2a2fzwezZohkv0xO0oBNfWFc2y0SbFFC_-gvBMoDNgvCbOESeo7b14WzwJureczku. Pisać każdy może, nawet autor tej publikacji. Nie wiem jednak czy warto rozpowszechniać takie teksty, bo to ignorant wielowątkowy. Jeden z wątków: o ile pamiętam, nie ma w Ekoprojekcie zapisów o elektrofiltrach. Są filtry...A to kosmiczna różnica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 26.01.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Jureczku. Pisać każdy może, nawet autor tej publikacji. Nie wiem jednak czy warto rozpowszechniać takie teksty, bo to ignorant wielowątkowy. Jeden z wątków: o ile pamiętam, nie ma w Ekoprojekcie zapisów o elektrofiltrach. Są filtry...A to kosmiczna różnica.... Znalazłem w necie szukając tylko kiedy mają być jakieś zmiany w mojej okolicy.... coś mi się obiło o uszy że został wprowadzony zakaz handlu kopciuchami, a przepisy wprowadzone w Krakowie mogą rozlać się na cały kraj. I tak zmieniam działalność wiec mam to ogólnie w... poważaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 21.04.2020 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Ciekawe, ciekawe.....Miało być pięknie i super technicznie, a teraz rozbieramy?! Gdzieś chyba czytałem pogardliwą wypowiedź autora wątku na temat zdunów..... Podtrzymuję, cytat: Sposoby wykonywania wnętrz pieców są przedmiotem rozbieżnych poszukiwań różnych wykonawców, lecz ich wyniki praktyczne, jako czysto przypadkowe i nie dające się należycie uzasadnić, nie mają dla wiedzy większego znaczenia. Dlatego też w budowie pieców napotykamy tak wiele szarlataństwa. Każdy niemal wykonawca (Matura, Peniu, Memix itp?) jest posiadaczem sobie tylko wiadomego "systemu", uchyla się od odpowiedzi zasłaniając się swoją "fachowością". Piecokominek Penia i "polskie kominki" Matury, hahahaha:rotfl: Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Superior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 21.04.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Skutki uboczne Covid 19 Strach pomyśleć co będzie za miesiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.04.2020 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Skutki uboczne Covid 19 Strach pomyśleć co będzie za miesiąć On miał tak nawet przed Covid-em;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts