Jaro106 04.12.2019 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Od pewnego czasu mam problem z wydajnością mojego rekuperatora który użytkuje niecały rok.Od około 2 miesięcy strasznie spadła mi jego wydajność np. przy tem czerpni 1-2 stopnie , tem. wywiewu 20 stopni , temperatura nawiewu wynosi zaledwie 10-11 stopni .Nie licząc różnicy wilgotności to około 50 % wydaje mi się że bardzo słabo.Filtry czyste . Ma ktoś jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 04.12.2019 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Od pewnego czasu mam problem z wydajnością mojego rekuperatora który użytkuje niecały rok. Od około 2 miesięcy strasznie spadła mi jego wydajność np. przy tem czerpni 1-2 stopnie , tem. wywiewu 20 stopni , temperatura nawiewu wynosi zaledwie 10-11 stopni . Nie licząc różnicy wilgotności to około 50 % wydaje mi się że bardzo słabo. Filtry czyste . Ma ktoś jakiś pomysł. Może bypass masz otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 04.12.2019 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 gdyby bajpas był otwarty to tem była by praktycznie ta sama co na czerpni czyli jeszcze mniejsza, na razie aż tak zle nie ma ale wydaje mi się że tak niska wydajność nie jest normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.12.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Nie przytyka się wymiennik wodą? Jak przewentulujesz kilka minut na maksa to dalej taka sprawność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 04.12.2019 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Mogę sprawdzić zrobię na maksa i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 04.12.2019 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Puściłem centralę na przewietrzanie 5 min tem podniosła się z 10 do 11.5 stopnia teraz po chwili sięga prawie 12 stopni . Jak ostatnio czyściłem filtry to z wymiennika lała się woda ale myślałem że to normalne , jeżeli to woda to co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 04.12.2019 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Co najlepsze mój rekuperator jest podobno wyposażony w takie coś http://thesslagreen.com/cf-system-automatycznej-kontroli-przeplywu-powietrza/ co teoretycznie powinno ograniczać efekt mokrego wymiennika , ale jak widać u mnie chyba on nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.12.2019 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts