bambulaja 08.12.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Witam użytkowników. Nie mam pomysłu jak rozwiązać problem z ewentualnym dostępem do napraw itp. Niestety przyłącza wodne jak i rura kanalizacyjna jest w takim miejscu że po zabudowaniu wanny nie ma możliwości dostępu bynajmniej tak mi się wydaje. Może ktoś z państwa ma pomysł na to gdzie umieścić i jak otwór rewizyjny lub inne rozwiazanie , oczywiście jestem świadomy i zdecydowany na zmianę baterii na podtynkową lub inną. Bateria która aktualnie posiadam to bateria nawannowe która wchodzi bezpośrednio w wannę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.12.2019 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Pójdzie tu jeszcze styropian i jastrych. Więc co się przejmujesz zabudową wanny?Nie za nisko to przyłącze do baterii? Czy ma być obsadzona w wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambulaja 08.12.2019 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 @kaizen wylewka już jest , to zdjęcie poglądowe które mniej więcej pokazuje układ. Bateria będzie osadzona na wannie wstawiam zdjęcie poglądowe poniżej z zaznaczeniem czerwone punkty. Rura kanalizacyjna idzie wzdłuż wanny aż do toalety przez co będzie stała na bloczkach z suporeksu niestety takie rozwiazanie pozwoli zachować cm nie mogę odejść od ściany z wanna ... Do tego miska toaletowa która nie pozwoli mi dojść z lewej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 09.12.2019 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Możesz z wanny zrobić rewizję . W wannie osadzasz baterię . Następnie robisz zabudowę wanny z płytkami . Ostatni etap , to w zabudowę "wkładasz" wannę . Jak zauważasz problem , to wycinasz silikony dookoła rantu wanny , odkręcasz syfon i wanna z baterią do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambulaja 11.12.2019 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Z rewizja wanny dobry pomysł aczkolwiek zabierze mi Trochę miejsca ta obudowa.Ale finalnie zdecydowałem obrócić wannę i przenieść baterie na ścianę gdzie znajduje się komin , myśle ze to najlepsze rozwiazanie i zyskam okno rewizyjne z łatwym dostępem.Dziękuje za próbę pomocy pozdrawiam ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts