Janek1926 08.12.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Cześć, Od dłuższego czasu próbuję zdiagnozować przyczynę zapachu który gromadzi się tylko w jednym (z 4) pomieszczeń w mieszkaniu. Zapach ten mógłbym porównać do zapachu drewna, przypomnia mi trochę może trocinę, trochę może płyty OSB, powoduje raczej wrażenie, że w pokoju jest duszno. Próbowałem wynosić drewniane meble. To nie to. Pod parkietem na podłodzę jest płyta OSB a pod nią legary, ale to było kładzione ponad 10 lat temu, więc nie sądzę, że to jest powodem. Nad mieszkaniem stropostrych. Zadaje to pytanie trochę bez większej nadziei na pomoc, bo problem raczej rzadki, ale może ktoś z Was tutaj zasugeruję mi coś o czym nie wiem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 08.12.2019 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Może banalna porada. Przykryj podłogę szczelnie folią malarską. Przyklej ją do ścian przy podłodze. Może przynajmniej zdiagnozujesz czy to nie od podłogi. Jaka wilgotność w pomieszczeniu. Może pod podłogą coś nabrało wilgoci i wydziela taki zapach. Dom jest murowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1926 09.12.2019 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Może banalna porada. Przykryj podłogę szczelnie folią malarską. Przyklej ją do ścian przy podłodze. Może przynajmniej zdiagnozujesz czy to nie od podłogi. Jaka wilgotność w pomieszczeniu. Może pod podłogą coś nabrało wilgoci i wydziela taki zapach. Dom jest murowany? Dzięki, spróbuję. Wilgotności nie mierzę, idę dzisiaj po higrometr. Mieszkanie jest w ceglanym bloku z lat 50-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.12.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Przypadkiem nad mieszkaniem, na strychu nie urzędują dachowe obe@rańce popularnie zwane gołębiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1926 19.12.2019 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Przypadkiem nad mieszkaniem, na strychu nie urzędują dachowe obe@rańce popularnie zwane gołębiami? Zaglądnę. Spotkałeś się z taką sytuacją? Nie przyszłoby mi to do głowy żeby łączyć to z gołębiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.12.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Stary jezdem i widziałem wiele śmierdzących cudów, więc szukać należy w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach. Mam także sasiadów, miłośników ptaszków ... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts