Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w przeprojektowaniu pomieszczeń

Gość joanna.111

Recommended Posts

Gość joanna.111

Witam,

Jak rozsądnie rozplanować pomieszczenia w domu? :confused: Chodzi o część, w której będą znajdowały się łazienki (większa łazienka z pralką i mniejsza "dla gości" koniecznie w prysznicem) oraz sypialnia. Projekt domu to Anatol pracowni MG Projekt. Ściana wiatrołapu została przesunięta kosztem powiększonej kuchni. Zastanawiamy się nad trzema rozwiązaniami:

1. Sypialnia 3,40x3,05m z garderobą 2,43m x 2,23m - wadą dla mnie jest wąska łazienka (w wiatrołapie potrzebna jest wnęka na szafę) i mało ustawna sypialnia, za to plusem jest garderoba.

8362659486eb771afd28c600d39fde06_orig.jpg

2. Rozwiązania podobne do 1go ale garderoba została pomniejszona kosztem łazienki. Nad wiatrołapem powstaje wnęka na dodatkową szafę w holu.

e6d3a006290195053f131294d4d0903c_orig.jpg

3. Mniejsza łazienka "dla gości" bliżej salonu - goście nie będą musieli wchodzić do części sypialnej, można by ją odgrodzić drzwiami w przyszłości. Sypialnia staje się bardziej ustawna ale trzeba będzie wstawić szafy zamiast garderoby. Łazienka z wanną miałaby trochę dziwny kształt.

80f973a22ebee65895bb656d886538f0_orig.jpg

Czy Waszym zdaniem takie rozmieszczenie pomieszczeń ma sens? Jak inaczej można rozplanować pomieszczenia? Oryginalny projekt wygląda tak:

https://planz.pl/image/cache/data/MGProjekt/Anatol/gotowy-projekt-domu-planz-Anatol-rzut-1-855x645.jpg

Gość joanna.111
To jest bardzo dobry pomysł. Więc teraz mam zagwozdkę między Twoją propozycją a nr 2. Szkoda mi garderoby a z drugiej strony boję się, że pokój z garderobą będzie mało ustawny.

• 3 weeks później...