annamaria87 10.12.2019 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 witajcie, Nadszedł czas że moja latorośl osiągnęła wiek w którym powinna mieć swój pokój. Niestety w 2013 roku kupiliśmy M3 (niespełna 50m) nie planując dzieci... JUŻ... Wczoraj zapadła decyzja.... po burzy mózgów pomiarów których dokonałam z moim mężem - udały się mniej lub bardziej decyzja zapadła o generalnym remoncie i stworzeniu z 2 pokoi trzech... a raczej salonu z aneksem kuchennym i 2 sypialni. Nie posiadam "planów" szkiców mieszkania i na szybko na kolanie naszkicowałam swoim "księgowym" ołówkiem ów projekt. Plan jest taki aby z salonu zrobić dwa pokoje - układ na to pozwala postawienie ścianki działowej da nam dwa NIE ZA DUŻE ale niezależne kąty czyli sypialnie naszą (z balkonem) i sypialnie latorośli. Ścianę działową - między obecnym małym pokojem a kuchnią zamierzamy "wyburzyć" i zrobić salon z kuchnią PRZERAŻA MNIE TO.... załączam na razie mój plan.... szkic po południu dodam filmik jak aktualnie wygląda mieszkanie i co i jak ma się dziać Liczę na waszą pomoc.... Termin zaczęcia prac.... - Sierpień 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 może sprzedać mieszkanie i dołożyć do trzypokojowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annamaria87 10.12.2019 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 może sprzedać mieszkanie i dołożyć do trzypokojowego? No to by było najlepsze rozwiązanie ALE.... AKTUALNE ceny mieszkań 3 pokojowych DO GRUNTOWNEGO REMONTU - TO OKOŁO 300 -350TYS a w tym momencie nie mamy możliwości dobrac kredytu 100-150 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.12.2019 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Projekt wygląda sensownie, ale papier przyjmie wszystko, a brak wymiarów nie pozwala spojrzeć krytycznym okiem i podpowiedzieć czy taka zamiana ma sens i jakie kompromisy ze sobą niesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts