Gingerbread 18.12.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Witam, to mój pierwszy post na forum. Chciałem podzielić się moja sytuacja z Tauronem. Ostatnio złożyłem wniosek o zmianę przyłącza powietrznego na kablowe ziemne. Słup jest w granicy mojej działki a od słupa do granicy działki jest około 3m. Tauron wyliczył mi 10tys zł za koszty zmiany przyłączenia . Bez zmiany mocy przyłączeniowej. Jedyne co chce zrobić to poprowadzić kabel z słupa (na mojej działce) do granicy działki okolo 3-3,5m. Moje pytanie czy takie ceny są normalne? Rozumiem jakby kabel szedł w drodze albo przez działkę sąsiada ale wszystko znajduje się w obrębie mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 18.12.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Pytanie czy wymagana jest zmiana słupa, jeśli tak, cena normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingerbread 18.12.2019 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Słup jest betonowy podwójny. Nie wiem czy wymaga wymiany pare lat już tam pewnie stoi.Czy można zażądać od taurona dokładnego kosztorysu? Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Gingerbread Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 18.12.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Koszt gigantyczny. W podobnych przypadkach PGE czyli mój dystrybutor bierze zdecydowanie mniej. Poproś Tauron o kalkulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.12.2019 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Witam, to mój pierwszy post na forum. Chciałem podzielić się moja sytuacja z Tauronem. Ostatnio złożyłem wniosek o zmianę przyłącza powietrznego na kablowe ziemne. Słup jest w granicy mojej działki a od słupa do granicy działki jest około 3m. Tauron wyliczył mi 10tys zł za koszty zmiany przyłączenia . Bez zmiany mocy przyłączeniowej. Jedyne co chce zrobić to poprowadzić kabel z słupa (na mojej działce) do granicy działki okolo 3-3,5m. Moje pytanie czy takie ceny są normalne? Rozumiem jakby kabel szedł w drodze albo przez działkę sąsiada ale wszystko znajduje się w obrębie mojej działki. Nie masz kalkulacji za co te 10 tyś??? Przejdź się do BOK i poproś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingerbread 21.12.2019 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Update do sytuacji. Byłem u taurona (nie w bok bo tam nikt mi nie chciał na nic odpowiedzieć). Poszedłem do pana który się ty zajmuje i pan nie wyśmiał, że nie znam się na cenach i powiedział cytuje "może być dużo drożej" . Oznajmił też, że sama skrzynka która stoi w granicy działki kosztuje 5tys... czy to jest możliwe bo takie pojedyncze skrzynki na allegro chodzą po 700zł-1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.12.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Nowe z atestem? Gołe czy uzbrojone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 21.12.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Nie wiem po co osobiście byłeś w Tauronie. Może zasugerowałeś się wypowiedzią tkaczora 123, który wpierw Ciebie zacytował i dalej doradził to samo co ja wcześniej, ale właśnie z wizytą w BOK-u, co jest stratą czasu. Takie wypowiedzi nic nie wnoszą i zaśmiecają forum. Dalej Bertha też zbędnie pyta - czy są nowe z atestem. Informuję, że energetyka montuje zawsze nowe i z atestem i uzbrojone. I nigdy nie kosztuję 5k zł w standardowej wersji. Miałeś poprosić o kalkulację, oczywiście pisemnie czyli może być mailem. I pisemnie powinieneś otrzymać odpowiedź. Kalkulacja ma zawierać oznaczenia użytych materiałów, abyś mógł sprawdzić wpisane ceny. Napisz jak będziesz miał tą kalkulację, bo sam jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts