kroyena 04.11.2004 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 A i sam Święty: http://www.zamek.poznan.pl/archiwum/11%2002/listopad/IMIENINY-ULICY.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.11.2004 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 No i w końcu jakiś kulturalny informator: MIM PS. Ile to się trzeba naszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 04.11.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Oczywiscie o rogalach wiem, ale nigdy ich nie jadlam - cale zycie w Warszawie. Za to mam inna kulinarna tradycje zwiazana ze swietym Marcinem: w naszej rodzinie na 11go listopada zawsze przygotowujemy ges albo kaczke. Najchetniej faszerowana albo chociaz nadziewana antonowkami. Bardzo dobra tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.11.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Kroyena, szukajcie z znajdziecie. A miałam nadzieję, że będzie jakaś kronika herbowa, a Ty podsuwasz gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.11.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 ....a Wy tylko gadacie, gadacie a człowiekowi soki żołądkowe żołądek na drugą stronę przenicowały J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.11.2004 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 ma jak ptak z jabzami to musi być z pyzami, jeno wielkopolskimi (takimi drożdżowymi na parze), a nie śląskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 24.11.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Kroyena Na Gwarnej to się na to KLUCHY PODUCHY mówiło I tak już zostało i w Koszalinie i w Konikowie A przysmakiem mojej rodziny są szare kluski z ziemniaków Za to w Sylwestra- co roku obowiązkowo kaczka z jabłkami i modra kapusta (tyż z jabłkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.11.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 niech zyja jablka zatem! ja wlasnie susze w piekarniku 3 blachy szarych renet. Na wieczorne pogryzanie najlepsze moze tez do wigilijnego kompotu zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts