Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

planuje budowę domu jednorodzinnego na wiosnę, lokalizacja powiat będziński. Jestem na etapie wyboru firmy budowlanej, która zrealizuje inwestycje do stanu surowego otwartego. Otrzymałem pierwszą ofertę na 95tys. zł (+/- 5tys.). Czy Waszym zdaniem koszt nie jest za wysoki? Czy macie do polecenia inne firmy budowlane celem porównania ofert?

Dom o wymiarach 15,3m x 9,6m., nie znam jeszcze powierzchni użytkowej, ponieważ projekt jest w fazie koncepcji.

Chcę budować na płycie fundamentowej, mury porotherm dryfix, strop teriva, dach 4-spadowy, dachówka ceramiczna, 1 komin.

Proszę o opinie i ewentualne polecenia innych firm.

Dziękuje.

Jak widzisz znajdują sie firmy, które wyceniają mając koncepcje projektu. Czekam na info z dwóch pozostałych firm, twierdzili, że koncepcja jest dla nich wystarczająca. Planuje budowe na wiosne, na gotowy projekt bede teraz czekał ok.6tygodni. Za 6tyg. nie wiadomo jak byłoby z terminami...

Witam,

planuje budowę domu jednorodzinnego na wiosnę, lokalizacja powiat będziński. Jestem na etapie wyboru firmy budowlanej, która zrealizuje inwestycje do stanu surowego otwartego. Otrzymałem pierwszą ofertę na 95tys. zł (+/- 5tys.). Czy Waszym zdaniem koszt nie jest za wysoki? Czy macie do polecenia inne firmy budowlane celem porównania ofert?

Dom o wymiarach 15,3m x 9,6m., nie znam jeszcze powierzchni użytkowej, ponieważ projekt jest w fazie koncepcji.

Chcę budować na płycie fundamentowej, mury porotherm dryfix, strop teriva, dach 4-spadowy, dachówka ceramiczna, 1 komin.

Proszę o opinie i ewentualne polecenia innych firm.

Dziękuje.

Delikatnie mówiąc - mało danych. Parterówka, piętrowy ? Za SSO około 110m2 parterówki w moim rejonie ceny wahają się w granicach 25-35k Dwa lata temu za piętrowy 180m2 ze stropem Terriva 45-50k.