Polena 26.12.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Witam.Mam starą, 10-letnią lodówkę, bez No-frost. Gdy ustawię pokrętło chłodzenia na niższą temperaturę niż stopień "1", to tylna ścianka lodówki pokrywa się szronem.W zamrażarce wciąż zbiera się szron, ale to raczej normalne, że trzeba rozmrażać.Czy lodówka jest po prostu zepsuta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.12.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Może wentylatorek zepsuty lub za pełna komora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Witam. Mam starą, 10-letnią lodówkę, bez No-frost. Gdy ustawię pokrętło chłodzenia na niższą temperaturę niż stopień "1", to tylna ścianka lodówki pokrywa się szronem. W zamrażarce wciąż zbiera się szron, ale to raczej normalne, że trzeba rozmrażać. Czy lodówka jest po prostu zepsuta? Ja mam nastawione lodówki od 30 lat na 3 i zawsze tylnia ścina się szroni po czym rozmraża i spływa do zbiornika na agregacie gdzie odparowuje to taki system a co według ciebie powinno się dziać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polena 26.12.2019 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 U mnie na 2 stopniu jest szron non stop, nie rozmraża się, nie spływa.A u Ciebie po jakim czasie szron się topi? Czytałam, że tak nie powinno być, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 26.12.2019 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Witam. Mam starą, 10-letnią lodówkę, bez No-frost. Gdy ustawię pokrętło chłodzenia na niższą temperaturę niż stopień "1", to tylna ścianka lodówki pokrywa się szronem. W zamrażarce wciąż zbiera się szron, ale to raczej normalne, że trzeba rozmrażać. Czy lodówka jest po prostu zepsuta? Jeżeli lodówka ma sprawny termostat i działa prawidłowo czyli się włącza i wyłącza to jest ok a szron to efekt schładzania produktów zawierających wodę, np. zupy , sałatki i/lub efekt schładzania nie dostatecznie wystudzonych produktów. Czyli porządnie studzić i szczenie przykrywać pokrywkami garnki czy folią talerze , w okresie świąt,przyjęć jak lodówka często pełna wycierać często tylną ściankę ręcznikiem papierowym a będzie Pani zadowolona. pozdrawiam Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.12.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Jak nie ma "No frost" czyli tylka ściana nie ma na dole rynienki i odpływu na zewnątrz , to wykroplona wilgoć spływa wewnątrz na dno, paruje i marznie powtórnie. Ten typ tak ma i trzeba z tym żyć. Co jakiś czas rozmrażać. Narastanie szronu jest też pochodną wilgotności w kuchni i w mieszkaniu/domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polena 26.12.2019 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Dziękuję bardzo za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts