Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupno domu do generalnego remontu

MrKarpiuk

Recommended Posts

Myślę że problem jest w braku powagi, jesteś zainteresowany kupnem a nie stać cię na kilka minut rozmowy. Ja mam pięćdziesiątkę i daję radę z obsługą sprzętu ale też bym cię zignorował. Ale wracając do właściwego tematu to stare to dobre jest wino i skrzypce a nie dom. Z każdą starą rzeczą jest tak że jak się dba o jej kondycję będzie służyć wieki a jak się tylko korzysta nie naprawiając, nie remontując to jest gówno warta i w moim ponad trzydziestoletnim doświadczeniu zawodowym muszę niestety tę tezę potwierdzić. Stara chałupa to wór bez dna a remont zawsze będzie droższy niż rozpiep...nie jej i wybudowanie nowej.

Nie napal się na kupno teraz a obejrzeć i tak będę mógł dopiero za jakiś czas na żywo dla tego nie zawracałem głowy i chciałem uzyskać informacje w formie elektronicznej, dopiero jak okazja będzie pojechania i umówienia się to wiadomo jest sens jak dla mnie dzwonienia. Tak czy tak już kilka informacji ważnych uzyskałem.

Kolego wyżej więc twierdzisz że się nie opłaca, a co powiesz na temat lokalizacji oczywiście działki/siedliska z mediami, dom do remontu generalnego ale głównie chodzi mi o stan faktyczny czyli zdrowe mury z kilkoma budynkami pod garaż itp gdzie cena jest prawie taka sama jak samej działki budowlanej w regionie ? A zgłoszenie remontu jedynie będzie dotyczyć aby ominąć cała papirerologie. Bo np nie chce Kanadyjczyka a zależy na szybkiej budowie aby się wprowadzić ewentualnie wyremontować własnymi siłami do stanu aby się wprowadzić i powolutku sobie dłubać.

Jak sam byś to rozegrał jak byś chciał coś sensownego kupić/zrobić i się wprowadzić, sensownie wydać kasę aby nie poszło jej zbyt dużo.