Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okładziny na ścianę w salonie? To dobry pomysł?

Tkanka7

Recommended Posts

Chodzi mi po głowie"optyczne powiększenie/zaznaczenie" lampy na suficie... Chwilowo nie mogę jej zmienić, ale pomyślałam, że jakby wymalować tym samym kolorem co ścianę, kwadrat na suficie w miejscu gdzie przymocowana jest lampa?! Moja wyobraźnia mi podpowiada to jako obramowanie ok.10 centymetrowe lampy ... Wybijcie mi to z głowy, tudzież zachęćcie do prób :)

W Twoim przypadku moze wystarczy lampa z duzym kloszem, abazurem. Podobnie jak narysowała Elfir a te pojedyncze lampy są tańsze.

U mnie to dopiero jest jazda, bo mam sufit na wysokości 5,5 metra ...to przerabiam 2 tańsze wiszące lampy w jedną:) by wielkość zyrandola była odpowiednia do pomieszczenia.

Moja wypowiedź poprzednia była wiele dłuższa, nie rozumiem, czemu skróciła się do tego jednego zdania?!

Z tą lampą nic kompletnie ruszać nie będę, nie mam weny na lampy, póki co, zdaje się na przypadek - jak mi coś w oko wpadnie to kupię..

Mam dość nisko sufit w salonie, bo 260 cm więc lepiej go w górę optycznie wyciągać niż wszerz, postawimy na obraz w pionie. Z obrazem też mamy zagwozdkę, bo mnie się podobają z wzorem podobnym do tego z jakim tapete mi Elfir podesłała , a mężowi się to nie podoba. Myślę, że raczej postawimy na grafikę. Chętnie obejrzę Twoje propozycje. Mam do oddania 2 wiszące żyrandole. Jeden z 2 kostkami szklanymi, drugi z trzema. Mąż na nie klął na czym świat stoi, więc zalegają w piwnicy, chcesz?

Moja wypowiedź poprzednia była wiele dłuższa, nie rozumiem, czemu skróciła się do tego jednego zdania?!

Z tą lampą nic kompletnie ruszać nie będę, nie mam weny na lampy, póki co, zdaje się na przypadek - jak mi coś w oko wpadnie to kupię..

Mam dość nisko sufit w salonie, bo 260 cm więc lepiej go w górę optycznie wyciągać niż wszerz, postawimy na obraz w pionie. Z obrazem też mamy zagwozdkę, bo mnie się podobają z wzorem podobnym do tego z jakim tapete mi Elfir podesłała , a mężowi się to nie podoba. Myślę, że raczej postawimy na grafikę. Chętnie obejrzę Twoje propozycje. Mam do oddania 2 wiszące żyrandole. Jeden z 2 kostkami szklanymi, drugi z trzema. Mąż na nie klął na czym świat stoi, więc zalegają w piwnicy, chcesz?

Dziękuję, ale jestem tez dobrze zaopatrzona w zyrandole...chyba kupiłam ich za duzo,,,,,boje się, ze jak je wszystkie rozwiesimy i zostanie kilka, to maz mnie na Sybir przegoni :eek:

Ale wszystkie były kupione okazyjnie:cool:

To jak ja się z tym rozwieszaniem uporam, to Tobie mogę jeszcze coś zaproponować.

Sorry, pomyliłam się , bo mnie chodziło o nadruk cyfrowy lub obraz malowany ręcznie . Bo cenowo bardzo się róznią.

zaraz Ci wyślę na pw, gdzie sama kupowałam.

• 3 weeks później...

Tapetę zastąpił motyw podejrzany w inspiracjach muratora :-)

Powtórzyłam go też w części "jadalnianej"...

Trzecia fotka to dla Elfir, w odpowiedzi na pytanie jak wygląda ściana przeciwna do kanapowej..

Mnie osobiście efekt zachęcił do dalszych działań z upiększaniem salonu , już zrobiło się przytulniej choć wciąż nie idealnie, ale pośpiech nie jest dobrym doradcą więc w tym wolnym tempie osiągnę pewnie KIEDYŚ konsensus :-)

Może ten mój nowy salon nakręci Wam nowe pomysły na niego? Zachęcam do komentowania..

• 3 weeks później...
Zestawienie kolorystyczne bardzo fajne. Ściana wyszła ciekawa i jednak pomalowana! Super! Kolory jednak są mocno nasycone i z jasnymi ścianami robią duży kontrast, przez co wnętrze jest mało relaksujące. Fajnie byłoby zbudować pomiędzy barwami kolorystyczny pomost. Dodać elementy szare (jak fotel) lub beżowe (jak parapety). Może dywan na podłodze, donice, poduszki dodałyby wnętrzu nieco łagodniejszy charakter? Warto spróbować. No i ciepłe oświetlenie (na zdjęciach wygląda na zimne, ale może to też monitor?) poprawią atmosferę na bardziej przytulną.

Tapetę zastąpił motyw podejrzany w inspiracjach muratora :-)

Powtórzyłam go też w części "jadalnianej"...

Trzecia fotka to dla Elfir, w odpowiedzi na pytanie jak wygląda ściana przeciwna do kanapowej..

Mnie osobiście efekt zachęcił do dalszych działań z upiększaniem salonu , już zrobiło się przytulniej choć wciąż nie idealnie, ale pośpiech nie jest dobrym doradcą więc w tym wolnym tempie osiągnę pewnie KIEDYŚ konsensus :-)

Może ten mój nowy salon nakręci Wam nowe pomysły na niego? Zachęcam do komentowania..

Chętnie bym zobaczył i podzielił się opinią, ale niestety załącznik się nie załączył :(