Tkanka7 17.01.2020 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Wstawiam fotkę ściany bez tapety i z 5 opcjami koloru na tą ścianę... Mile widziane komentarze.. Pomóżcie zdecydować który kolor.. Ja optuje za 2 od lewej i tym poniżej.. Tudzież 1 od prawej, ale to moja osobista mieszanka dwóch kolorów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 17.01.2020 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 Może teraz się uda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2020 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 pierwszy z prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 22.01.2020 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Chodzi mi po głowie"optyczne powiększenie/zaznaczenie" lampy na suficie... Chwilowo nie mogę jej zmienić, ale pomyślałam, że jakby wymalować tym samym kolorem co ścianę, kwadrat na suficie w miejscu gdzie przymocowana jest lampa?! Moja wyobraźnia mi podpowiada to jako obramowanie ok.10 centymetrowe lampy ... Wybijcie mi to z głowy, tudzież zachęćcie do prób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 wybijam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 22.01.2020 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Ok, łatwo poszło Przeglądam obrazy by wybrać coś na ścianę z oknem. W swojej aranżacji mojego salonu, Elfir, masz obraz prostokątny w pionie, a mnie wpadają w oko te w poziomie... Czy usytuowanie obrazu ( z abstrakcją ) ma znaczenie dla proporcji pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 22.01.2020 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2020 Tez wybijam głowy to malowanie przy lampie;)Kształt obrazu ma znaczenie:Wysoki pionowy spowoduje, ze ściana wyda się wyzsza a poziomy dłuzsza.Szukasz grafiki czy malowanego w akrylu lub oleju?Bo moze Ci podrzucę jakieś linki lub dam namiary na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 23.01.2020 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 O pomyśle malowania dookoła lampy już nawet zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 23.01.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 W Twoim przypadku moze wystarczy lampa z duzym kloszem, abazurem. Podobnie jak narysowała Elfir a te pojedyncze lampy są tańsze. U mnie to dopiero jest jazda, bo mam sufit na wysokości 5,5 metra ...to przerabiam 2 tańsze wiszące lampy w jedną by wielkość zyrandola była odpowiednia do pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 24.01.2020 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Moja wypowiedź poprzednia była wiele dłuższa, nie rozumiem, czemu skróciła się do tego jednego zdania?!Z tą lampą nic kompletnie ruszać nie będę, nie mam weny na lampy, póki co, zdaje się na przypadek - jak mi coś w oko wpadnie to kupię..Mam dość nisko sufit w salonie, bo 260 cm więc lepiej go w górę optycznie wyciągać niż wszerz, postawimy na obraz w pionie. Z obrazem też mamy zagwozdkę, bo mnie się podobają z wzorem podobnym do tego z jakim tapete mi Elfir podesłała , a mężowi się to nie podoba. Myślę, że raczej postawimy na grafikę. Chętnie obejrzę Twoje propozycje. Mam do oddania 2 wiszące żyrandole. Jeden z 2 kostkami szklanymi, drugi z trzema. Mąż na nie klął na czym świat stoi, więc zalegają w piwnicy, chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 24.01.2020 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Moja wypowiedź poprzednia była wiele dłuższa, nie rozumiem, czemu skróciła się do tego jednego zdania?! Z tą lampą nic kompletnie ruszać nie będę, nie mam weny na lampy, póki co, zdaje się na przypadek - jak mi coś w oko wpadnie to kupię.. Mam dość nisko sufit w salonie, bo 260 cm więc lepiej go w górę optycznie wyciągać niż wszerz, postawimy na obraz w pionie. Z obrazem też mamy zagwozdkę, bo mnie się podobają z wzorem podobnym do tego z jakim tapete mi Elfir podesłała , a mężowi się to nie podoba. Myślę, że raczej postawimy na grafikę. Chętnie obejrzę Twoje propozycje. Mam do oddania 2 wiszące żyrandole. Jeden z 2 kostkami szklanymi, drugi z trzema. Mąż na nie klął na czym świat stoi, więc zalegają w piwnicy, chcesz? Dziękuję, ale jestem tez dobrze zaopatrzona w zyrandole...chyba kupiłam ich za duzo,,,,,boje się, ze jak je wszystkie rozwiesimy i zostanie kilka, to maz mnie na Sybir przegoni Ale wszystkie były kupione okazyjnie:cool: To jak ja się z tym rozwieszaniem uporam, to Tobie mogę jeszcze coś zaproponować. Sorry, pomyliłam się , bo mnie chodziło o nadruk cyfrowy lub obraz malowany ręcznie . Bo cenowo bardzo się róznią. zaraz Ci wyślę na pw, gdzie sama kupowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.01.2020 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Jeśli nie wychodzi z tapetą, to wzory na ścianie można namalować. Co więcej, można je zaprojektować tak, by pasowały do stylu wnętrza i kolorystyki wyposażenia. Załączamy kilka przykładów o różnym charakterze. Może zainspirują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 18.02.2020 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Tapetę zastąpił motyw podejrzany w inspiracjach muratora Powtórzyłam go też w części "jadalnianej"... Trzecia fotka to dla Elfir, w odpowiedzi na pytanie jak wygląda ściana przeciwna do kanapowej.. Mnie osobiście efekt zachęcił do dalszych działań z upiększaniem salonu , już zrobiło się przytulniej choć wciąż nie idealnie, ale pośpiech nie jest dobrym doradcą więc w tym wolnym tempie osiągnę pewnie KIEDYŚ konsensus Może ten mój nowy salon nakręci Wam nowe pomysły na niego? Zachęcam do komentowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.03.2020 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Zestawienie kolorystyczne bardzo fajne. Ściana wyszła ciekawa i jednak pomalowana! Super! Kolory jednak są mocno nasycone i z jasnymi ścianami robią duży kontrast, przez co wnętrze jest mało relaksujące. Fajnie byłoby zbudować pomiędzy barwami kolorystyczny pomost. Dodać elementy szare (jak fotel) lub beżowe (jak parapety). Może dywan na podłodze, donice, poduszki dodałyby wnętrzu nieco łagodniejszy charakter? Warto spróbować. No i ciepłe oświetlenie (na zdjęciach wygląda na zimne, ale może to też monitor?) poprawią atmosferę na bardziej przytulną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernard123 15.03.2020 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Tapetę zastąpił motyw podejrzany w inspiracjach muratora Powtórzyłam go też w części "jadalnianej"... Trzecia fotka to dla Elfir, w odpowiedzi na pytanie jak wygląda ściana przeciwna do kanapowej.. Mnie osobiście efekt zachęcił do dalszych działań z upiększaniem salonu , już zrobiło się przytulniej choć wciąż nie idealnie, ale pośpiech nie jest dobrym doradcą więc w tym wolnym tempie osiągnę pewnie KIEDYŚ konsensus Może ten mój nowy salon nakręci Wam nowe pomysły na niego? Zachęcam do komentowania.. Chętnie bym zobaczył i podzielił się opinią, ale niestety załącznik się nie załączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 16.03.2020 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Mam nadzieję, że teraz znów się pojawią. Sprawa jest rozwojowa, w planach jest "ocieplanie" wnętrza, powoli do przodu. Dzięki bardzo za podpowiedzi. Wezmę je pod uwagę. W kwestii światła raczej nie będę nic zmieniać ponieważ lubimy zimne światło lepiej się w takim czujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts