Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to zbudować ?

Recommended Posts

Kolejno:

Zaprojektować z głową czyli sensownie (wymiary, proporcje, zgodność z normami oraz innymi przepisami) plus powiązanie z niezbędnymi instalacjami.

Projekt wyznaczyć in situ.

Kupić materiały.

Wykonać.

Dokonać odbioru technicznego.

Opracować instrukcję bezpiecznego użytkowania (niezbędne akapity umieścić trwale w widocznym miejscu)

Przeszkolić personel.

Po wykonaniu obrządku otwarcia według lokalnie przyjętych zwyczajów przekazać do użytkowania.

Na początek:

http://piib.org.pl/pliki/kkk/PIIB_-_Wykaz_norm-2.pdf

gdy ogarniesz temat, to mozesz zaprojektować.

Serio nie pamiętasz wierszyka z dzieciństwa?

[h=1]Wszyscy dla wszystkich - Julian Tuwim[/h]Wszyscy dla wszystkichMurarz domy buduje,

Krawiec szyje ubrania,

Ale gdzieżby co uszył,

Gdyby nie miał mieszkania?

A i murarz by przecie

Na robotę nie ruszył,

Gdyby krawiec mu spodni

I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,

Więc do szewca iść trzeba,

No, a gdyby nie piekarz,

Toby szewc nie miał chleba.

Tak dla wspólnej korzyści

I dla dobra wspólnego

Wszyscy muszą pracować,

Mój maleńki kolego.

Gabinet urody .

To są dwie wanny na moczenie stóp .Żona ma tylu klientów na pedicure? Co tam na tym skomplikowanym podeście, by było jej wygodniej w gabinecie urody można jeszcze zrobić? Manicure ? Ale jak.Rozumiem ,że salon urody ale co konkretnie jest robione w salonie np. paznokcie góra dół ,peeling ,piercing,sposoby radzenia sobie ze zbędnym owłosieniem czy cellulitem.posłużę się cytatem

Właściciele Akademii Piękna Global Medica myślą o wprowadzeniu zabiegów z botoksem i makijażu permanentnego, zakupie sprzętu do leczenia alergii, a nawet o stworzeniu sieci salonów dermo-kosmetycznych.
, wiele tego. Tak na moje oko podest trudny do wykonania i dość skomplikowany. Sam stelaż pikuś ale uzbrojenie może być dość skomplikowane.

To są dwie wanny na moczenie stóp .Żona ma tylu klientów na pedicure? Co tam na tym skomplikowanym podeście, by było jej wygodniej w gabinecie urody można jeszcze zrobić? Manicure ? Ale jak.Rozumiem ,że salon urody ale co konkretnie jest robione w salonie np. paznokcie góra dół ,peeling ,piercing,sposoby radzenia sobie ze zbędnym owłosieniem czy cellulitem.posłużę się cytatem , wiele tego. Tak na moje oko podest trudny do wykonania i dość skomplikowany. Sam stelaż pikuś ale uzbrojenie może być dość skomplikowane.

To mam być miejsce do mycia nóg w salonie masażu .

Chodzi mi o stelaż , z podłączeniem hydrauliki nie będzie problemu.

kierunek to architekt wnętrz. Zeby to ktoś odebrał projekt musi być zrobiony przez osoby uprawnione do tego

Od kiedy "dobra zmiana" wprowadziła konieczność odbioru umywalki? ;-)

A tak poważnie to żeby zrobić miejsce do mycia nóg podobne jak na zdjęciu to potrzebny jest architekt i odbiór? to jak szafę w domu sobie zrobię to też z architektem i odbiorem?

Edytowane przez adamlugi